Klaus Iohannis pierde ”like-uri” pe Facebook. Val de comentarii negative pe pagina preşedintelui după desemnarea noului premier PSD

Decizia de a o desemna premier pe Viorica Dăncilă afectează pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce mai mulţi utilizatori au decis să-şi retragă ”like-urile”. În plus, postările preşedintelui sunt asaltate de tot mai multe comentarii negative.

12030 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis pierde ”like-uri” pe Facebook. Val de comentarii negative pe pagina preşedintelui după desemnarea noului premier PSD

Klaus Iohannis pierde ”like-uri” pe facebook. În schimb, numărul comentariilor negative pare să se înmulţească

”Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu merg împreună, domnule Preşedinte. I-aţi trădat pe români, dintr-un calcul meschin. Culmea e că, veţi descoperi prea târziu, aţi judecat cu totul greşit, fiindcă alegătorii văd şi penalizează fariseismul”, este unul din sutele de mesaje negative primite de Klaus Iohannis după decizia din această seară.

”De cand sunteti presedinte, a fost un singur moment cand am simtit ca nu v-am votat degeaba, in ianuarie 2017, cand ati iesit in strada, alaturi de manifestanti. In rest, acelasi mesaj: "sunt ingrijorat". As vrea sa va anunt ca noi, cei care v-am votat suntem disperati, am depasit stadiul de ingrijorare in decembrie 2016. "Ingrijorarea" dvs legata de desemnarea rapida a unui prim ministru pentru a evita "instabilitatea" pare de-a dreptul ridicola in contextul in care tara este condusa de un an de o gasca de indivizi a caror singura preocupare este sa faca legi ce sa ii scape de inchisoare/permite sa fure fara urmari negative. Asta e adevarata instabilitate, sa permiteti in continuare acestor indivizi fara nici o viziune/cunostinte tehnice/administrative in domeniile de care e nevoie intr-un guvern/parlament sa fie la putere. Daca nu am fi avut parlament si guvern in ultimul an, cred ca tara ar fi fost mai stabila decat e cu cei de acum. Deci nu va mai "ingrijorati", actionati!”, este mesajul unui alt utilizator furios.

De asemenea, în doar 15 minute, în jur de 100 de utilizatori şi-au retras ”like-ul” de pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie în februarie 2016. Şeful statului avea marţi, pe 16 februarie 2016, 1.732.555 de fani pe reţeaua de socializare. El a încheiat ziua de miercuri cu aproximativ 2.200 de susţinători în minus, după ce în cursul după-amiezii a declarat că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru ''banale motive administrative'', criticând abordarea ''heirupistă'' a ANAF în cazul Intact. Joi la ora 17.00 preşedintele avea 1.714.902 de fani, cu 17.653 mai puţini decât pe 16 februarie. Peste 5.000 de comentarii - aproape exclusiv critice - erau joi la ora 17,00 la cea mai recentă postare a şefului statului în care acesta vorbea despre înnoirea clasei politice.

În această după-amiază, Klaus Iohannis a anunţat că dă încă o şansă PSD-ALDE şi acceptă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.

"Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern de desemnarea premierului. Astăzi toată ziua am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit, între întâlniri, să ascult şi opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe reţele de socializare. Sunt foarte multe opinii şi foarte multe argumente. Sunt argumentele legate de politica partidelor, evident, sunt multe argumente legate de politica internă a României, legate de politica externă şi de securitate a României. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit. Fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau. În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, îmi este foarte clar PSD dispune de o majoritate", a spus şeful statului.

Drept urmare, preşedintele Iohannis a desemnat pentru funcţia de premier propunerea PSD ALDE, în persoana Vioricăi Dăncilă. Iohannis a transmis însă şi un avertisment pentru PSD.

"Acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări. PSD a promis şi în campania electorală, şi după, lucruri importante, a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi stiu cum se face. În continuare îi invit pe cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februatie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici