Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au discutat la telefon, se vor întâlni săptămâna viitoare/ Dragnea i-ar fi propus, luni, lui Shhaideh să fie premier

Preşedintele Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au avut, joi, imediat după conferinţa de presă a şefului statului, o discuţie telefonică, fiind sunată de preşedinte, cei doi urmând să aibă o întâlnire tete-a-tete la începutul săptămânii viitoare, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

10105 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au discutat la telefon, se vor întâlni săptămâna viitoare/ Dragnea i-ar fi propus, luni, lui Shhaideh să fie premier

Klaus Iohannis şi Sevil Shhaideh au discutat la telefon, se vor întâlni săptămâna viitoare

De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a menţionat joi că Shhaideh va merge la o discuţie cu preşedintele Iohannis dacă va fi chemată.

''Categoric. Eu nu îmi aduc aminte să fi fost vreo desemnare de prim-ministru fără ca înainte preşedintele de la vremea respectivă să aibă o discuţie serioasă cu cel pe care vrea să îl desemneze. Eu aici nu am probleme cu preşedintele, am probleme doar pentru faptul că se întârzie desemnarea. Şi sunt zile pe care le puteam folosi. Categoric vor avea o discuţie clară despre ceea ce are de gând să facă, despre cum vede guvernarea. Ceea ce nu cred că pot discuta este despre echipa guvernamentală'', a spus liderul PSD.

Culisele deciziei de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh

Potrivit unor surse politice, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis duminică să nu mai asume personal candidatura la funcţia de premier, iar în cursul zilei de luni s-a întâlnit cu Sevil Shhaideh, căreia i-a propus să fie premierul PSD-ALDE, aceasta fiind suprinsă de propunere.

Sursele citate au precizat că Liviu Dragnea ar fi decis duminică să nu asume personal candidatura la funcţia premier al PSD-ALDE, pentru a nu forţa legislaţia în vigoare.

În cursul zilei de luni, Dragnea a sunat-o pe Sevil Shhadeh şi i-a cerut să se vadă, iar luni seara i-a făcut propunerea de a fi premierul propus de PSD şi ALDE, au arătat sursele citate. Acestea au menţionat că Shhaideh a primit cu ''surprindere'' propunerea lui Dragnea.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Shhaideh nu a avut nicio ieşire publică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici