Lăzăroiu: Geoană ar fi fost un candidat USL pentru Preşedinţie mai bun decât Antonescu

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, joi, la interviurile Gândul, că Mircea Geoană ar fi fost un candidat al USD la Preşedinţie mai bun decât Crin Antonescu, lucru probat în primul tur al alegerilor din 2009 şi că nu poţi "arunca la gunoi" 5 milioane de voturi obţinute de acesta.

17 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Geoană ar fi fost un candidat USL pentru Preşedinţie mai bun decât Antonescu

Lăzăroiu: Geoană ar fi fost un candidat USL pentru Preşedinţie mai bun decât Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu cred că asta îşi doreşte (Mircea Geoană - n.r.), să facă un nou partid mai bun ca celelalte, ci doreşte să-şi creeze o platformă politică. Într-un fel, nu pot să nu-i dau dreptate domnului Geoană şi să-i înţeleg raţionamentul. Totuşi, este candidatul care a obţinut milioane de voturi în 2009. În nicio ţară din lume, un candidat care pierde cu 49,7% nu este aruncat la gunoi de partid. Dimpotrivă, e scos automat, are candidatura asigurată la următoarele alegeri. Deci, nu arunci la gunoi 5 milioane de voturi. Din punctul ăsta de vedere, îi înţeleg raţionamentul şi probabil frustrarea că candidatura pentru Preşedinţie a fost practic cedată pentru liberali", a declarat Sebastian Lăzăroiu pentru Gândul.

El a mai spus Mircea Geoană ar fi fost un candidat mai bun decât Crin Antonescu din partea USL, acest lucru probându-se în 2009, când primul a obţinut peste 30% în primul tur, faţă de 20%, cât a obţinut liderul liberal.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, miercuri, în BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după şedinţa BPN, că, împreună cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, la Antena 3, că nu intenţionează să înfiinţeze, alături de apropiaţi ai săi, o nouă formaţiune politică, însă a admis că este contactat de persoane care îi spun să încerce să facă şi "altceva", însă răspunsul său este că PSD este "casa" lor.

"Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD, sunt oameni care îmi spun haideţi să facem altceva şi le spun şi acum: casa noastră este în acest partid", a subliniat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici