Lia Olguţa Vasilescu: Excluderile lui Bolcaş şi Bichineţ, pierderi pentru PRM

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi seară, că excluderea din PRM a fostului parlamentar Lucian Bolcaş, dar şi cea a liderului organizaţiei de Vaslui, Corneliu Bichineţ, reprezintă pierderi pentru formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor.

329 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu: Excluderile lui Bolcaş şi Bichineţ, pierderi pentru PRM

Lia Olguţa Vasilescu: Excluderile lui Bolcaş şi Bichineţ, pierderi pentru PRM (Imagine: Mediafax Foto)

Lia Olguţa Vasilescu afirmă că preşedintele PRM Vaslui, Corneliu Bichineţ, este unul dintre cei mai performanţi membri ai formaţiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor, aducând voturi importante pentru partid.

"Excluderea lui Bichineţ reprezintă o pierdere. Dacă nu mă înşel, a adus cele mai multe voturi pentru partid. Are şi câţiva primari acolo, plus că el este vicepreşedintele consiliului judeţean", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarul doljean recunoaşte că nu înţelege motivul pentru care Lucian Bolcaş a fost exclus din partid, întrucât vicepreşedintele PRM nu a mai apărut de multă vreme la posturile de televiziune.

"Pe domnul Bolcaş nu prea l-am mai văzut la televizor în ultima vreme şi deci nu ştiu să fi avut o poziţie favorabilă preşedintelui Traian Băsescu. Este o pierdere pentru partid, un politician respectat şi un reputat jurist", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea afirmă că, la rândul său, ar fi urmat să fie exclusă din partid, dacă nu pleca la PSD. "Exact acelaşi lucru urma să mi se întâmple şi mie. În momentul în care mi-am dat eu demisia din PRM, se încerca retragerea sprijinului politic pentru mine", a explicat Vasilescu.

Lucian Bolcaş a fost exclus, marţi, din PRM, pentru trădarea intereselor partidului şi pentru declaraţiile publice din ultima vreme, în contradicţie cu deciziile şi punctele de vedere ale formaţiunii.

În aceeaşi şedinţă s-a mai decis excluderea lui Corneliu Bichineţ, preşedintele filialei judeţene Vaslui, Dumitru Codreanu, preşedintele filialei judeţene Botoşani, şi a lui Marian Fulga, preşedintele filialei judeţene Argeş, pentru abateri repetate de la disciplina de partid.

Liderul PSD Mircea Geoană a anunţat, în decembrie 2007, într-o conferinţă de presă la Craiova, că deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în PSD, el apreciind că acest lucru "este un câştig net pentru partid".

Mircea Geoană a venit în conferinţa de presă însoţit de deputatul Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a spus că negocierile pentru trecerea ei de la PRM la PSD au început în urmă cu un an. Ea a afirmat că preşedintele PSD Mircea Geoană a determinat-o să facă acest pas, însă a avut negocieri cu toate partidele parlamentare, mai puţin cu UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici