Liderii ALDE ţin o şedinţă pentru stabilirea strategiei privind desemnarea premierului

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri că liderii formaţiunii se reunesc în cursul zilei pentru stabilirea unei poziţii oficiale în legătură cu refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a desemna premierul propus de coaliţia PSD-ALDE.

389 afișări
Imaginea articolului Liderii ALDE ţin o şedinţă pentru stabilirea strategiei privind desemnarea premierului

Liderii ALDE ţin o şedinţă pentru stabilirea strategiei privind desemnarea premierului (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Astăzi, în forurile de conducere, noi cei de la ALDE şi de la PSD vom discuta să vedem care este soluţia cea mai potrivită pentru a evita o criză politică de proporţii, care ar putea să zdruncine România. În cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.) vom avea o reuniune a structurii de conducere la nivelul ALDE, apoi voi putea comunica mai multe lucruri în legătură cu deciziile pe care le-am luat şi pe care le vom coordona cu cei de la PSD", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

El nu a dat detalii despre organizarea şedinţei conducerii ALDE, dar aceasta va avea loc, cel mai probabil, la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut să prezinte ipotezele de lucru care vor fi discutate în liderii formaţiunii.

"Suspendarea preşedintelui României este evident un element al unei crize politice. (...) Normalitatea nu este preşedintele suspendat. Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice, însă vreau să fiu foarte clar: preşedintele nu poate să desconsidere votul şi Constituţia. Prin urmare, preşedintele trebuie să ştie că în aceste condiţii, suspendarea este o acţiune posibilă, pe care nu ne-o dorim, dar dacă o provoacă, atunci trebuie să-şi asume consecinţele', a adăugat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici