Liderii coaliţiei se întâlnesc la Guvern cu oficialii FMI pentru discuţii legate de buget

Liderii coaliţiei se vor întâlni miercuri seara, la sediul Guvernului, cu oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI), pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

294 afișări
Imaginea articolului Liderii coaliţiei se întâlnesc la Guvern cu oficialii FMI pentru discuţii legate de buget

Liderii coaliţiei se întâlnesc la Guvern cu oficialii FMI pentru discuţii legate de buget (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La discuţie va participa şi premierul Emil Boc.

Săptămâna trecută, liderii coaliţiei guvernamentale au discutat, tot la Palatul Victoria, şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, despre situaţia economică.

Întâlnirea liderilor coaliţiei cu FMI a fost confirmată oficial de reprezentanţii Guvernului, care au precizat că întrevederea va începe la ora 18.00 şi că vor putea fi luate imagini la începutul discuţiilor.

Săptămâna trecută, liderii coaliţiei guvernamentale au discutat, tot la Palatul Victoria, şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, despre situaţia economică.

În urmă cu două săptămâni, surse din cadrul UDMR declarau pentru MEDIAFAX că parlamentarii Uniunii au mandatat conducerea formaţiunii să insiste în Guvern pentru soluţii care să permită anul viitor majorări salariale şi creşterea pensiilor, teme care să fie discutate şi în următoarele întâlniri cu oficialii Fondului Monetar Internaţional.

Ulterior însă, premierul Emil Boc a anunţat că va propune Parlamentului o "versiune prudentă" a bugetului pentru 2012, iar ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a confirmat informaţiile MEDIAFAX conform cărora proiectul de buget nu va include majorări de pensii şi salarii, eventuale creşteri urmând să fie analizate în partea a doua a anului viitor.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizând construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici