Liderul PSD Bruxelles: E imperativ să nu fie aleşi eurodeputaţi care sunt împotriva UE

Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, cere partidelor tradiţionale din UE şi liderilor politici să apere proiectul european, menţionând că există riscul ca după alegerile din mai un sfert din Parlamentul European să fie reprezentat de eurodeputaţi care susţin "o retorică anti-UE".

470 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Bruxelles: E imperativ să nu fie aleşi eurodeputaţi care sunt împotriva UE

iderul PSD Bruxelles: E imperativ să nu fie aleşi eurodeputaţi care sunt împotriva UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"E imperativ ca marii oameni politici să apere deschis proiectul european. Cer partidelor politice tradiţionale din UE să-şi prezinte deschis oferta pentru cetăţenii europeni la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. Dacă mergem în actuala direcţie şi nu o schimbăm, partidele anti-sistem vor profita enorm de alegerile europene. Într-un scenariu catastrofă, vom avea 25 la sută din Parlamentul European de după alegerile din mai 2014 dominat de eurodeputaţi care sunt împotriva UE, sunt pentru revenirea în matricele naţionale, fără nicio şansă de a menţine sistemul european. Manifestările populiste legate de imigranţii care după 1 ianuarie 2014 ar putea «invada» Regatul Unit au făcut ca Marea Britanie să fie acum şi mai izolatã în UE. Retorici la adresa UE, precum cele ale Partidului Independenţei Marii Britanii sau Frontului Naţional din Franţa crează o stare de tensiune, la câteva luni înaintea alegerilor europene. Nu putem lăsa ca agenda publică să fie acaparată de isterii, care aruncă pete cenuşii asupra construcţiei europene", arată Luca, potrivit unui comunicat.

În opinia acestuia, Eurozona trebuie să supravieţuiască şi să prospere, altfel construcţia europeană riscă să se prăbuşească.

"Starea economiei este un factor determinant în păstrarea încrederii populaţiei, care începe să se uite din ce în ce mai des spre partide noi, naţionaliste, populiste. Apoi, trebuie puse bazele politice şi sociale ale revenirii şi ulterior ale finalităţii proiectului Statele Unite ale Europei. Mai este încă timp pentru a schimba rezultatul alegerilor europene. Neimplicarea nu ajută, iar delăsarea lasă loc profitorilor. E timpul oamenilor politici să iasă în faţă. E momentul ca partidele tradiţionale transnaţionale să îşi dea mâna pentru a discuta proiectul european care are nevoie de transparenţă, simţ politic practic şi ambiţia unor lideri puternici de a avansa cu adevărat", adaugă liderul PSD Bruxelles.

Dan Luca afirmă că dacă există "subiecte periculoase" din punct de vedere politic, acestea trebuie discutate pentru că miza alegerilor europarlamentare este uriaşă, şi anume aceea "de a continua sau nu proiectul european".

"Putem demonstra că UE este structura care rezolvă problemele cetăţenilor, care crede cu adevărat în calitatea vieţii cetăţenilor săi", conchide Luca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici