Liderul senatorilor ALDE, despre reacţia preşedintelui pe buget: O declaraţie politică/ Manda: Proiectul răspunde aşteptărilor populaţiei

Daniel Zamfir, liderul senatorilor ALDE, a declarat, miercuri, la Parlament, după ce Klaus Iohannis a criticat Legea bugetului, că „preşedintele României chiar nu a citit bugetul”, spunând că reacţia şefului statului, transmisă prin purtătorul său de cuvânt, este o declaraţie politică.

468 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor ALDE, despre reacţia preşedintelui pe buget: O declaraţie politică/ Manda: Proiectul răspunde aşteptărilor populaţiei

Liderul senatorilor ALDE, despre reacţia preşedintelui pe buget: O declaraţie politică. Probează că nu a citit bugetul

„Declaraţia preşedintelui României, prin intermediul purtătorului de cuvânt, probează faptul că preşedintele României chiar nu a citit bugetul. Este o declaraţie eminamente politică, este o declaraţie, cred, fără precedent în istoria declaraţiilor preşedinţilor României în legătură cu bugetul de stat, o declaraţie care laudă un partid politic în legătură cu un amendament. Aici trebuie să fac precizarea că acel amendament despre care vorbeşte preşedintele României este un amendament care prevedea o sursă ilegală de finanţare. Mai mult, PNL, care ar fi reportat un succes cu acel amendament, nu a votat bugetul de stat care să prevadă ca acel amendament să poată fi aplicat. Ca atare, este absolut ridicol să vorbeşti despre un succes al unui amendament care, într-un final, nemaifiind votat bugetul, nu avea cum să se aplice”, a declarat, „iercuri, la Parlament, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Zamfir susţine că bugetul pe 2019 prezintă creşteri.

„Este bugetul cu veniturile cele mai mari din istoria României, în care s-au alocat cei mai mulţi bani investiţiilor. Nu putem vorbi de austeritate. E aberant”, a spus senatorul ALDE.

Manda, după ce Iohannis a criticat bugetul: Proiectul răspunde aşteptărilor populaţiei

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda (PSD), a declarat miercuri, după ce Administraţia Prezidenţială a criticat proiectul de buget, că se bucură că l-au citit repede, însă bugetul respectă indicatorii macro-economici şi răspunde aşteptărilor populaţiei.

„Mă bucur că l-au citit atât de repede, că (pentru - n.r.) patru rânduri le-au trebuit câte 80 de zile. L-au citit foarte repede, felicitări, se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes, nu pot să comentez eu ce a zis purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, bugetul respectă indicatorii macro-economici, avem creştere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit, răspunde aşteptărilor populaţiei, sunt bani care vin pentru investiţii, sunt bani care vin pentru creşterea de salarii şi de pensii, lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii, de aici încolo orice comentariu este de prisos”, a declarat Claudiu Manda, în Parlament.

Declaraţiile lui Claudiu Manda vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului cataloghează Executivul drept unul am imposturii, nereuşind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare.

"Au trecut 3 luni, subliniez, 3 luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astăzi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Preşedintele României pentru promulgare. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage încă o dată atenţia că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginaţia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare condiţii de legalitate şi procedură, susţine sursa citată.

"Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluţii a Guvernului PSD, soluţii pentru problemele reale ale cetăţenilor. Un Guvern care şi-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenţei, care a picat cu brio, iată, şi acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil şi la timp pentru nevoile românilor. Mai grav, la baza elaborării sale nu au stat priorităţile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreţionar, în propriul beneficiu politic şi pentru a asigura resurse pentru clientelă", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să ia o decizie cu privire la buget în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici