Liderul senatorilor UDMR: Nu s-a discutat serios ieşirea de la guvernare a Uniunii

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că în formaţiune nu s-a discutat, până în prezent, în mod serios, problema ieşirii organizaţiei de la guvernare, el adăugând totuşi că este normal să existe voci care să susţină şi acest lucru.

15 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor UDMR: Nu s-a discutat serios ieşirea de la guvernare a Uniunii

Liderul senatorilor UDMR: Nu s-a discutat serios ieşirea de la guvernare a Uniunii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sigur că sunt voci în UDMR, şi e normal să fie, au fost chiar şi la intrarea la guvernare, au fost voci care spuneau că nu este chiar potrivită perioada. Este normal într-o Uniune, unde sunt platforme şi de stânga şi de dreapta şi cu diferite idei cum suntem noi, dar, în mod serios această chestiune nu am discutat-o", a precizat senatorul.

Potrivit afirmaţiilor sale, Uniunea ar putea să rediscute şi să reanalizeze parteneriatul la guvernare dacă partenerii de coaliţie nu acceptă ideile care provin de la UDMR şi care sunt bune în general pentru România.

"Depinde de tot ce se va întâmpla la toamnă, ce se va întâmpla legat de adoptarea bugetului pentru anul 2011", a adăugat Fekete Andras Levente.

Pe de altă parte, senatorul UDMR a spus că a participat la majoritatea discuţiilor săptămânale din Coaliţie şi a constatat că există unele nemulţumiri, care însă nu sunt majore.

"Într-o coaliţie trebuie să mai şi laşi. Este o chestiune de negociere punctuală la toate problemele care s-au discutat. Sigur că există nu există o unanimitate la toate discuţiile, sunt zone unde sunt unele neînţelegeri, dar nu puncte majore până acum. Diferende majore până în momentul de faţă nu au fost", a arătat liderul senatorilor UDMR.

El a mai declarat că, personal este, în momentul de faţă, pentru rămânerea la guvernare, mai ales că o eventuală ieşire ar putea fi catalogată drept laşitate şi oportunism.

"Deocamdată, nici din opoziţie nu există un program foarte corent ce ar face fiecare dintre partide pentru o relansare reală a economiei", a precizat senatorul.

Potrivit afirmaţiilor sale, Uniunea a făcut, în ultimul timp, mai multe propuneri care urmează să fie discutate în săptămânile următoare, propuneri care pot fi cuprinse în hotărâri de guvern, sau pot ca din septembrie să intre în Parlament ca proiecte de lege sau propuneri legislaltivă şi care să fie adoptate.

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că, în cazul în care propunerile UDMR nu vor fi cuprinse în bugetul anului 2011, iar măsurile de relansare economică ale Uniunii nu sunt acceptate, formaţiunea s-ar putea retrage de la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici