Dăncilă recunoaşte una dintre greşelile făcute: Selectarea Cabinetului/ Un nou mesaj transmis ALDE/ Când vor fi trimise la Cotroceni propunerile de miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns vineri, la Iaşi, unei întrebări legate de trei greşelile pe care nu le-ar mai face, nominalizând aici luarea în considerare a jignirile, acceptarea blocajelor ascunse după "nu pot" şi modul în care a construit Cabinetul.

872 afișări
Imaginea articolului Dăncilă recunoaşte una dintre greşelile făcute: Selectarea Cabinetului/ Un nou mesaj transmis ALDE/ Când vor fi trimise la Cotroceni propunerile de miniştri

LIVE Viorica Dăncilă recunoaşte una dintre greşelile făcute: Selectarea Cabinetului

"Nu aş mai crede atât de mult în << nu pot>>. Am auzit de cele mai multe ori. Când veneam cu un obiectiv de investiţii, asta auzeam. Când veneam cu autostradă, că avem peşteră de lilieci. Apoi, nu aş mai lua în calcul jignirile, care au fost de multe ori cu un limbaj violent. Ei vin cu minciunile, noi venim cu implementarea programului", a declarat Viorica Dăncilă, la Iaşi.

Premierul spune că un alt lucru pe care l-ar schimba este legat de modul în care şi-a construit Cabinetul..

"Un alt lucru. Selectarea cabinetului, am avut domenii unde lucrurile puteau să meargă mult mai bine. Pentru mine e important ce voi face, pentru că oamenii au aşteptări, nu le poţi spune venim cu proiectul şi îl implementăm pentru 10 ani", a mai spus Dăncilă.

Dăncilă: Propunerile de miniştri către Iohannis, luni sau marţi

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la Iaşi că va trimite propunerile pentru noii miniştri preşedintelui Klaus Iohannis luni sau marţi, după o discuţie din Comitetul Executiv Naţional.

Cele 45 de zile de interimat ale miniştrilor au expirat în 15 august şi mandatele se pot prelungi cu 15 zile.

Dăncilă transmite un nou mesaj ALDE: Vreau ca această coaliţie să reziste

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Iaşi, că ar fi o greşeală ca ALDE şi PSD să nu îşi asume până la capăt responsabilitatea asumată în faţa electoratului şi că ar trebui ca în perioada următoare să se întâlneasă în şedinţă de coaliţie pentru a dezbate toate problemele.

"Eu îmi doresc ca această coaliţie să reziste până la parlamentare pentru că avem obligaţia ca împreună să ducem la capăt programul de guvernare şi să ducem la capăt responsabilitatea şi să asigurăm stabilitate", a declarat Viorica Dăncilă.

"Dacă o moţiune de cenzură trece sau votul de la parlamentare va fi în favoarea unei alte coaliţii, atunci votul este suveran. Ar fi o greşeală să plecăm de la această promisiune făcută electoratului (...) Cred că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă de coaliţe şi să rezolvăm aceste lucruri", a mai spus premierul.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi este nevoie de un gest puternic, de forţă al şefului Executivului.

ALDE a cerut PSD ca până în data de 20 august să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare a Guvernului.

Taguri:
dancila,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici