Liviu Dragnea, clarificări pe marginea OUG 13: Vom vota legea de respingere pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi că a discutat cu preşedinţii Comisiilor juridice ale celor două camere ale Parlamentului şi au luat decizia ca de a vota legea de respingere a OUG 13 ''pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare''.

6229 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, clarificări pe marginea OUG 13: Vom vota legea de respingere pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare

Dragnea: Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare (Imagine: Alexandra Pandrea/ Foto Mediafax)

''Ordonanţa 13 este abrogată. Din punctul meu de vedere este un subiect închis. Au fost opinii că nu ar mai trebui să se dezbată în Parlament, pentru că deja este abrogată. Am discutat cu preşedinţii Comisiilor juridice ale celor două camere din Parlament şi am decis să ducem procesul până la capăt. Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare'', a scris Dragnea pe Facebook.

Anunţul vine după ce PSD-ALDE-UDMR au refuzat cererile opoziţiei de a respinge în regim de urgenţă OUG 13 la pachet cu adoptarea OUG 14.

PNL a depus joi la conducerea Senatului solicitarea de a introduce pe ordinea de zi a plenului OUG 13 pentru a fi respinsă în regim de urgenţă, afirmând că o altă abordare a parcursului legislativ ridică mari semne de întrebare asupra intenţiilor PSD-ALDE.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, că deputaţii au stabilit prin consens să aprobe OUG 14 şi să clarifice situaţia OUG 13 care a fost abrogată, afirmând că plenul s-ar putea pronunţa luni sau marţi asupra OUG 14.

"A venit înştiinţarea, OUG 14 nu a ajuns încă la comisie. Le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia, astfel încât să se poată lua următoarele măsuri la următoarea şedinţă şi a fost un consens. Consensul este ca OUG 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia OUG 13 în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data de la care OUG 14 a intrat în vigoare, adică OUG 13 a fost abrogată", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Comisia juridică din Senat a respins marţi solicitarea parlamentarilor PNL şi USR de respingere imediată a OUG 13/2017, reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR afirmând că este nevoie de o ''dezbatere amplă'' înainte de a se da raport asupra proiectului de lege de aprobare sau respingere a ordonanţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici