Liviu Negoiţă: Mă interesează prea puţin dacă e şocată Monica Macovei şi ce cere Monica Macovei

Prim-vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat, luni, întrebat în legătură cu afirmaţiile Monicăi Macovei referitoare la declaraţia lui Vasile Blaga din China, că îl interesează prea puţin dacă aceasta este şocată.

843 afișări
Imaginea articolului Liviu Negoiţă: Mă interesează prea puţin dacă e şocată Monica Macovei şi ce cere Monica Macovei

Liviu Negoiţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mă interesează prea puţin dacă e şocată Monica Macovei şi ce cere Monica Macovei", a precizat Liviu Negoiţă, înainte de şedinţa BPN, întrebat în legătură cu faptul că Monica Macovei s-a arătat şocată de declaraţiile lui Vasile Blaga din China, potrivit cărora împărtăşeşte aceleaşi valori cu Partidul Comunist Chinez.

Negoiţă nu a vrut să comenteze afirmaţiile lui Vasile Blaga din China, arătând că sunt lucruri mai importante de discutat, cum ar fi Constituţia şi regionalizarea.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a refuzat şi ea să comenteze aceste declaraţii ale lui Vasile Blaga.

"Nu am eu ce să comentez, cert e că chinezii pot fi un model economic", a spus Turcan.

De altfel, mai mulţi lideri ai PDL nu au vrut să comenteze acest subiect.

Europarlamentarul Monica Macovei consideră "incredibilă şi şocantă" declaraţia liderului PDL Vasile Blaga cu privire la împărtăţirea aceloraşi valori cu Partidul Comunist Chinez şi îi cere să precizeze dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă.

"Declaraţia domnului preşedinte Vasile Blaga a fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aş vrea să ne-o spună clar tuturor, şi celor din partid şi întregii ţări, să ştim exact", afirmă Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, a declarat că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

Mai mulţi lideri ai Partidului Democrat Liberal din România efectuează o vizită oficială de o săptămână, în perioada 11-17 iunie, în China, respectiv la Shanghai şi Beijing, delegaţia fiind compusă din preşedintele formaţiunii politice, Vasile Blaga, fostul premier Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Anca Boagiu şi Andreea Paul şi secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur. Conform unui comunicat al PDL, obiectivul vizitei este stabilirea unor contacte în vederea realizării unor parteneriate economice şi de afaceri pentru viitor, un obiectiv specific fiind stabilirea unui mecanism de colaborare economică de durată între orasele Beijing, Shanghai şi municipiul Cluj-Napoca.

"Am venit în China, din nou, pentru a întări relaţiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atât relaţiile pe linie de partid, cât şi relaţiile pe linie de administraţie. Chiar dacă noi suntem, astăzi, în opoziţie, sprijinim în continuare proiectele pe care le-am avut în comun cu partea chineză, atunci când eram la guvernare. Deci rămânem pe aceeaşi linie de relaţii excelente cu Partidul Comunist Chinez", a declarat, joi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, pentru Radio China Internaţional.

Blaga a mai spus că partidul pe care îl conduce este, acum, într-o perioadă de reconstrucţie.

"Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean", a afirmat Blaga, potrivit site-ului în limba română al postului chinez.

Membrii delegaţiei PDL au avut întâlniri, la Beijing, cu reprezentanţi ai Colegiului Administrativ din Capitala Chinei şi oficiali ai Departamentului Internaţional al C.C. al P.C.C.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici