Lucian Bode, ministrul desemnat al Transporturilor: Aeroportul Otopeni va avea de vineri termoscanere pentru coronavirus

  • Lucian Bode a anunţat că de vineri vor exista în Aeroportul Otopeni primele cinci termoscanere pentru coronavirus.
  • În total sunt comandate 35 de termoscanere, iar valoarea lor totală e de 2,5 milioane lei.
  • Un al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat, marţi, un bărbat de 47 de ani din Timişoara.
991 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, ministrul desemnat al Transporturilor: Aeroportul Otopeni va avea de vineri termoscanere pentru coronavirus

Lucian Bode, ministrul desemnat al Transporturilor: Aeroportul Otopeni va avea de vineri termoscanere pentru coronavirus

Ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, la audierille din comisiile parlamentare de specialitate, că, începând de vineri, în Aeroportul Otopeni vor exista primele cinci termoscandere pentru coronavirus.

„Noi aşa am gândit alocarea celor 35, două pentru fiecare aeroport, altul decât aeroportul Otopeni, vorbim de cele 15 aeroporturi: Băneasa, Kogălniceanu, Traian Vuia care sunt ale noastre. Celelalte 12 care ţin de administraţiile locale. Deci două pe fiecare flux intrare, ieşire, respectiv cinci pe Otopeni. Deci vor primi şi ei două termoscanere fiecare”, a afirmat Lucian Bode, la audierea miercuri în comisiile parlamentare. 

Sunt comandate 35 de termoscanere în total, iar valoarea lor este de 2,5 milioane de lei, a precizat ministrul Transporturilor. Cele cinci termoscanere vor fi folosite doar pe Otopeni.

„Compania din Irlanda s-a angajat ca până vineri să vină cinci. Pe Aeroportul Otopeni sunt prinse cinci. Nu ştiu dacă toate vor ajunge pe Otopeni, să vedem care sunt priorităţile. Cert este că până la sfârşitul lunii martie vin toate. Îmi doresc ca până la sfârşitul lunii martie să avem câte două pe fiecare aeroport şi cinci la Otopeni”, a conchis Bode.

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au spus că, vineri, vor începe să ajungă termoscanerele, iar iniţial sunt aşteptate două dintre ele.

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, marţi după-amiază, în România, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timişoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu această boală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a mai informat că la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 35 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici