Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: Am demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat,luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, deşi potrivit Regulamentului Senatului nu se afla în incompatibilitate, în contextul în care PNL a afirmat că va sesiza ANI.

1233 afișări
Imaginea articolului Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: Am demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: Am demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

"Conform Regulamentului Senatului nu exista incompatibilităţi si nici interdicţii de asemenea tip pentru senatorii care dobândesc calitatea de miniştri. De asemenea, conform Legii nr. 161 nu exista o asemenea incompatibilitate pentru membrii Guvernului. Totuşi, da, mi-am depus demisia din aceasta funcţie (preşedinte al Comisie pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri-n.r.)", a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, la solicitarea MEDIAFAX.

Lucian Romaşcanu a afirmat că speră ca "spre buna pregătire a centenarul" PNL să îl retragă pe Florin Roman din comisie, afirmând că declaraţiile liberalului capătă "aspectele unei acţiuni calomnioase nejustificate" şi că îşi rezervă "dreptul de a acţiona legal", dacă lucrurile nu se vor schimba.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, luni, că liberalii vor sesiza Agenţia Naţională de Integritate dacă Lucian Romaşcanu nu va demisiona din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, susţinând că actualul ministru se află în stare de incompatibilitate.

"Lucian Romaşcanu este în stare de incompatibilitate evidentă. (...) Domnul Romaşcanu refuză să facă acest lucru (să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al comisiei-n.r.), declară public că o face, dar nu o face. I-am atras atenţia că dacă va continua această stare de incompatibilitate ne vedem puşi în situaţia de a sesiza ANI", a spus deputatul PNL Florin Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici