Premierul a cerut sesiune parlamentară extraordinară pentru trecerea Elcen la Primăria Capitalei / Orban: PNL participă. Vom cere suplimentarea ordinii de zi

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că a cerut o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a aproba proiectul de lege privind trecerea Elcen în subordinea Primăriei Capitalei.

530 afișări
Imaginea articolului Premierul a cerut sesiune parlamentară extraordinară pentru trecerea Elcen la Primăria Capitalei / Orban: PNL participă. Vom cere suplimentarea ordinii de zi

Premierul a cerut sesiune parlamentară extraordinară pentru trecerea Elcen la Primăria Capitalei (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO)

”Este posibil să avem o sesiune extraordinară, pe baza unei sesiuni extraordinare să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă pentru a rezolva situaţia Elcen, trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Premierul a afirmat că a cerut să fie organizată o sesiune parlamentară extraordinară, fiind nevoie de o rezolvare cât mai rapidă a problemei.

”Am cerut-o, pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni, şi atunci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să treacă Elcen la Primărie şi noi să fim de acord prin acest proiect de lege”, a mai spus Tudose.

Tudose a mai spus că nu este exclus ca pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare să se afle şi alte subiecte.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii vor participa la sesiunea extraordinară privind transferul Elcen la Primăria Capitalei şi vor cere suplimentarea ordinii de zi pentru numirea unui nou Consiliu de administraţie la SSR, afirmând că demersul PSD "foarte ciudat".

„Cu siguranţă participăm şi vom şi solicita să suplimentăm eventuala ordine de zi a acestei eventuale sesiuni extraordinare cu puncte cum ar fi, de exemplu, numirea unui nou Consiliu de administraţie la Radio, unde cizma pesedistă distruge o instituţie publică de tradiţie din cauza faptului că în cadrul instituţiei nu funcţionează toate organismele legale”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat dacă parlamentarii PNL vor participa la sesiunea extraordinară anunţată de premierul Mihai Tudose pentru a aproba proiectul de lege privind trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei.

Ludovic Orban a afirmat că încercarea PSD de a confisca SRR a fost declarată neconstituţională de CCR, în urma sesizării înaintate de liberali.

„(...) Sunt şi alte puncte pe care le vom solicita să le introducem pe ordinea de zi. Oricum, mi se pare foarte ciudată convocarea unei sesiuni extraordinare pentru o chestiune care încă nu este clarificată. Dacă este vorba despre convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea transferului ELCEN către Primăria Capitalei, către Municipiul Bucureşti, eu cred că mai sunt nişte paşi care trebuie făcuţi şi nu cred că parlamentarii trebuie să îşi asume răspunderea unor chestiuni legale care nu au fost rezolvate până acum de către Executiv”, a spus Orban.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici