Semnalul de alarmă de la Bruxelles privind deficitul bugetar nu sperie guvernul de la Bucureşti. Premierul Mihai Tudose: "Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi?"

Deşi România are un deficit bugetar de 3,2% din PIB în primul semestru, premierul Mihai Tudose nu pare a se impacienta că există riscul ca ţara să nu se încadreze, la finalul anului, în ţinta de deficit de 3%.

1689 afișări
Imaginea articolului Semnalul de alarmă de la Bruxelles privind deficitul bugetar nu sperie guvernul de la Bucureşti. Premierul Mihai Tudose: "Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi?"

Semnalul de alarmă de la Bruxelles privind deficitul bugetar nu sperie guvernul de la Bucureşti. Premierul Mihai Tudose: „Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi?” (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

„Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului”, a spus şeful guvernului, potrivit Gândul.

Optimismul lui Tudose este explicat chiar de el care susţine că de acum încep „să se mişte proiectele, încep să intre bani în economie”. 

„Întotdeauna primul semestru este mai prost decât ultimul. Începe cu iarna că nu se mişcă nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este până la urmă o dovadă a gândirii pozitive pe care o avem şi a angajamentului de a nu sări de 3%, eu spun că va fi chiar sub 3%. Că sunt pe piaţa românească tot felul de voci, în ghilimele... Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului pentru acum încep să se mişte proiectele, încep să intre banii în economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce în prima jumătate a anului nu au fost, deci sunt câteva argumente”, a spus premierul la Antena 3. 

Tudose susţine că măsurile de disciplină economico-financiară vor duce la echilibrarea bugetului.

„Nişte măsuri clare de disciplină economico-financiară vor duce în mod cert la echilibrarea bugetului şi la ţinut deficitul la 3%. Asta înseamnă o muncă mai intensă, mai asiduă a celor de la ANAF, pe disciplină financiară şi în fapt a fost vorba şi de o punere în practică a marilor probleme de investiţii”, a mai spus el. 

România înregistrează cea mai mare creştere a deficitului bugetar din PIB în primul trimestru din 2017 comparativ cu trimestrul trecut, de la 1,8% în trimestrul 4 din 2016 la 3,2% în trimestrul 1 din 2017 - calculat după standardele europene ESA - potrivit unui raport Eurostat publicat joi. 

Doar Franţa înregistrează un deficit mai mare decât cel al României, de 3,3%.

CITEŞTE MAI MULTE PE GÂNDUL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici