Ludovic Orban, liberal de 25 de ani. Care a fost parcursul său până la şefia PNL

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, cu majoritate covârşitoare preşedintele noului PNL, fiind cel care încheie fuziunea dintre vechile partide PNL şi PDL, liberalul fiind membru de partid de peste 25 de ani.

1179 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, liberal de 25 de ani. Care a fost parcursul său până la şefia  PNL

Ludovic Orban, liberal de 25 de ani. Care a fost parcursul său până la şefia PNL

Ludovic Orban este membru al PNL din anul 1992, partid sub însemnele căruia candidat la numeroase alegeri locale, parlamentare şi pentru preşedinţia căruia a intrat în cursă şi în anul 2010.

Liberalul a candidat la preşedinţia PNL şi în martie 2010, însă, a pierdut în faţa lui Crin Antonescu, obţinând 357 de voturi, în timp ce, Antonescu a primit 986 de voturi.

Orban a fost candidatul PNL la Primăria Capitalei în anii 2008 şi 2016, retrăgându-se din ultima campanie electorală şi renunţând la toate funcţiile din partid, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus urmărirea penală şi controlul judiciar pe 60 de zile. Orban era cuzat de folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, la data de 11 aprilie 2016.

DNA a susţinut că Ludovic Orban ar fi cerut unui om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a acoperi cheltuielile campaniei electorale pentru alegerile locale, însă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat la începutul acestui an. Decizia nu este una definitivă.

Între anii 2004 – 2007, Orban a fost viceprimar general al Capitalei, iar între anii 2008-2012 şi 2012-2016 a obţinut două mandate de deputat.

De asemenea, Orban a deţinut şi portofoliul Ministerului Transporturilor, în Guvernul Tăriceanu, pe care l-a păstrat până la încheierea mandatului acestui guvern, în decembrie 2008.

În timpul mandatului de la Transporturilor, Orban a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru că s-a prezentat la poliţie la mai mult de 24 de ore de la producerea acestuia.

Între 2002-2008 Orban a fost preşedintele PNL Bucureşti şi a condus Comisia de Administraţie Publică a PNL.

Liberalul a candidat la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, pe listele PNL, însă, nu a obţinut un loc în PE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici