Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat,duminică, într-o conferinţă de presă că va candida la preşedinţia formaţiunii liberale.

20 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL

Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

El a precizat că nu are "nicio listă", din echipa sa făcând parte cei aproape 200.000 de membrii ai partidului.

"Vă anunţ oficial înscrierea în cursa pentru şefia PNL. Candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL din mai multe motive, în primul rând pentru a apăra democraţia în PNL. Nu am nicio listă, lista mea este cea a aproape 200.0000 de membrii ai PNL. Echipa mea e echipa PNL", a susţinut Orban.

Liderul PNL a menţionat că susţine candidatura individuală, exprimându-şi speranţa că liberalii nu vor renunţa la libertatea de a-şi alege individual liderii, susţinând că el nu contracandidează pe nimeni.

Orban a spus că vrea să ofere PNL un plus de forţă, concreteţe, un discurs mult mai aplicat, mai multă vigoare şi reacţii rapide.

Dacă va fi ales preşedinte al liberalilor, Orban va avea ca obiectiv la viitoarele alegeri locale câştigarea Primăriei Generale a Capitalei şi obţinerea a minim 12 preşedinţii de consilii judeţene.

Orban vrea să ofere prin candidatura sa un model de devotament şi asumare de riscuri faţă de partid

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat, duminică, că prin candidatura sa vrea să ofere partidului un exemplu, un model de urmat în privinţa devotamentului şi asumării de riscuri.

"Vreau să ofer PNL un exemplu, un model de urmat în privinţa devotamentului faţă de partid în privinţa asumării de riscuri faţă de partid, în privinţa capacităţii de a pune interesul personal, după interesul PNL", a susţinut Ludovic Orban.

Orban a ţinut să facă o comparaţie între tipurile de conducători de armate.

"Înaintea fiecărei lupte exista obiceiul de a se ţine un discrus. Nu fac parte dintre acei conducători de armate care înainte luptei rostesc un discurs frumos, iar după aceea se duc în colţ să-şi servescă micul dejun şi aşteaptă veştile despre luptă de la ordonanţă. Fac parte dintre acei conducători de armate care, după ce-şi rostesc discursul, mai frumos sau mai puţin frumos, participă la luptă în prima linie", a precizat Orban.

El a ţinut să îşi încheie anunţul de candidatură oferind asigurări că nu contracandidează pe nimeni, că nu este împotriva nimănui, ci vrea să ofere PNL toate lucurile pe care mulţi dintre liberali le cunosc şi le apreciază.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că l-a încurajat pe prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban să candideze la şefia partidului, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie, el afirmând că va fi un Congres de competiţie, şi nu unul de ruptură în partid.

Crin Antonescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în relaţia dintre el şi Ludovic Orban nu se poate vorbi de ruptură, singura diferenţă între cei doi fiind dorinţa lui Orban de a se renunţa la varianta competiţiei pe echipe.

"Nu e o ruptură între noi şi nici nu e o excludere sau eliminare. El nu e de acord cu varianta moţiunilor şi a competiţiei pe echipe. Eu vreau un mandat pentru desemnarea echipei de conducere, iar Orban spune nu şi optează pentru statutul vechi. E dreptul lui să creadă astfel. Va depune probabil o moţiune şi o echipă, spre asta se îndreaptă lucrurile", a afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici