Macovei: Ponta să demisioneze, a creat o schemă cu premeditare pentru a-i scăpa pe USL-işti

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta a creat "o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase", ea arătând că demiterea şefului ISC este "insuficientă".

523 afișări
Imaginea articolului Macovei: Ponta să demisioneze, a creat o schemă cu premeditare pentru a-i scăpa pe USL-işti

Macovei: Ponta să demisioneze, a creat o schemă cu premeditare pentru a-i scăpa pe USL-işti (Montaj Foto/Mediafax)

"Mesajul şi acţiunea lui Ponta este: «USL-işti furaţi, că nu veţi mai fi pedepsiţi, Ponta are grijă de voi!»", a precizat Monica Macovei într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că, după evenimentele din ultimele săptămâni şi mai ales din ultimele zile, Victor Ponta "poate face un singur serviciu României - să demisioneze".

"Victor Ponta a creat o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase. Practic, Ponta restaurează sistemul Năstase-Stănoiu. Demisia şefului ISC de către Ponta este insuficientă, problema rămâne nerezolvată. Ponta trebuie să numească o persoană credibilă care de îndată să restabilească situaţia şi să trimită o scrisoare la ICCJ, până la termenul viitor, prin care să reprezinte interesele statului şi să reia prejudiciul adus Inspectoratului în acţiunea Trofeului calităţii. Aşa cum în 2009 acest inspectorat s-a constituit parte civilă cu anumită sumă de bani", a precizat Monica Macovei.

Ea a spus că schema cu premeditare a lui Ponta este că acesta, în prima şedinţă de Guvern, şi-a subordonat Inspectoratul de Stat în Construcţii, care este parte păgubită în procesul cu Adrian Năstase, apoi în câteva zile Ponta a schimbat directorul de la ISC, iar a doua zi directorul a spus că nu mai are prejudiciu în procesul cu Năstase.

"Că a fost Năstase sau altcineva, care a pus la cale această schemă, este irelevant. Problema este răspunderea politică pentru că Ponta a luat toate aceste hotărâri", a precizat Monica Macovei, care a menţionat că ea va cere în fiecare zi demisia lui Ponta.

În opinia ei, acţiunile lui Ponta "duc la o evaluare negativă în raportul MCV din vară".

De asemenea, Macovei crede că "din schemă mai face parte numirea lui Dan Constantin ca ministru al Agriculturii, Ministerul Agriculturii fiind parte păgubită într-un proces cu Dan Voinescu".

Macovei a mai spus că tot din schemă ar putea face parte o mişcare, care ar urma să fie făcută în următoarea perioadă, şi anume numirea lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, Macovei precizând că acesta este avocatul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici