Macovei şi-a depus candidatura la Preşedinţie: Le-am adus popcorn lui Ponta şi o oglindă lui Iohannis

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a depus, duminică, la BEC, dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al României, ea venind cu o pungă de popcorn, pe care a spus că i-a adus-o drept cadou premierului Victor Ponta, dar şi cu o oglindă, pe care a adus-o în dar pentru Klaus Iohannis.

1023 afișări
Imaginea articolului Macovei şi-a depus candidatura la Preşedinţie: Le-am adus popcorn lui Ponta şi o oglindă lui Iohannis

Monica Macovei (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am adus şi nişte cadouri pentru ceilalţi candidaţi: o pungă de popcorn pentru micul Ceauşescu de la Palatul Victoria, ca să aibă ce mânca şi să mă urmărească cu atenţie, pentru că oricum nu se ocupă de treburile ţării şi de Guvern", a spus Monica Macovei, după ce şi-a depus candidatura.

"Am adus şi un cadou pentru domnul Iohannis. I-am adus cadou o oglindă ca să se privescă în oglindă şi să se gândească cum arată un om care vrea să fie preşedintele României fără să spună nimic", a spus Macovei.

Ea a arătat că a depus la BEC 300.000 de semnături de susţinere ale candidaturii sale şi le-a mulţumit oamenilor din toată ţara care au ajutat-o.

"E bine că PSD şi PNL s-au oprit din întrecerea socialistă, pentru că altfel strângeau mai multe semnături decât numărul votanţilor", a glumit Monica Macovei.

Ea a vorbit punctual şi despre motivele pentru care a decis să candideze.

"Candidez pentru că vreau să fiu angajatul românilor şi nu tartor pentru ţară. şi peste ţară. Candidez pentru că vreau ca România să rămână pe direcţia «Vest» şi să garantez siguranţa naţională a ţării noastre. Candidez pentru că vreau să ne luăm înapoi banii furaţîi. Toate privatizările şi toate contractele cu statul din ultimii 25 de ani trebuie verificate", a spus Macovei.

Ea a arătat că îşi doreşte ca Parlamentul să îşi reducă cheltuielile cu 50% şi a spus că un stat sărac nu poate susţine un Parlament bogat.

Macovei a mai spus şi că vrea să introducă votul electronic şi prin corespondenţă pentru toţi românii, şi din ţară şi din străinătate.

"Candidez pentru că nu mai merge aşa. Împreună vom câştiga. Voi sunteţi speranţa mea şi eu sunt speranţa voastră. Toţi cei care cred mine să mă voteze din primul tur, să voteze cu inima pentru că atunci intru în turul doi, intrăm noi toţi în turul doi şi îi batem şi câştigăm funcţia de preşedinte al României. Şi David l-a învins pe Goliat. Şi noi o să învingem", a mai spus Macovei.

Ea a fost aşteptată la sediul BEC de câteva zeci de susţinători, care au întâmpinat-o cu flori. O susţinătoare a oprit-o şi i-a dăruit o icoană.

Cei prezenţi au aplaudat depunerea candidaturii şi au scandat "Monica, Monica!" şi "Macovei, scapă-ne de ei!".

Macovei a fost însoţită la sediul BEC de fostul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici