Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei: Confirm că preşedintele l-a chemat la Cotroceni pe Florian Coldea, unde a avut loc o discuţie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat pe prim-adjunctul directorului SRI, Forian Coldea la Palatul Cotroceni şi a avut o discuţie cu acesta, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

5202 afișări
Imaginea articolului Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei: Confirm că preşedintele l-a chemat la Cotroceni pe Florian Coldea, unde a avut loc o discuţie

Mădălina Dobrovolschi: Confirm că preşedintele l-a chemat la Cotroceni pe Florian Coldea, unde a avut loc o discuţie

Purtătorul de cuvânt a confirmat că preşedintele Iohannis l-a chemat joi la Palatul Cotroceni pe prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea - în prezent suspendat din funcţie în urma unei anchete interne - şi a avut o discuţie cu înaltul oficial al acestui serviciu de informaţii.

Dobrovolschi a refuzat să cofirme sau să infirme dacă preşedintele i-a cerut şi demisia directorului operaţiunilor SRI, spunând că precizările sus-menţionate sunt singurele comentarii pe care este abilitată să le facă despre subiect.

Întrebată dacă preşedintele Iohannis s-a consultat cu directorul SRI, Eduard Hellvig, înainte ca generalul Coldea să fie suspendat din funcţie, Dobrovolschi a răspuns: "După cum ştiţi, la nivel instituţional există în permanenţă un dialog între instituţiile principale ale acestui stat. Nu mă voi referi concret la unele întâlniri care s-au desfăşurat în ultima perioadă, pentru că, atunci când sunt întâlniri care necesită o confirmare oficială, acestea se regăsesc ori pe agenda publică, ori aşa cum s-a întâmplat de data aceasta, sunt confirmate, sunt prezentate public, la solicitarea presei sau pentru că este un interes al instituţiilor publice implicate să comunice public faptul că există astfel de întâlniri".

Prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), generalul cu patru stele Florian Coldea a fost pus "la dispoziţia" directorului Serviciului şi face subiectul unei anchete interne. Atribuţiile de şef al operaţiunilor SRI au fost preluate de directorul Eduard Hellvig.

Dobrovolschi: Când sunt subiecte sensibile, preşedintele deţine cele mai bune informaţii

Preşedintele Iohannis deţine "cele mai multe şi cele mai bune informaţii" în cazul subiectelor "sensibile", a susţinut vineri purtătorul de cuvânt prezidenţial Mădălina Dobrovolschi.

"Ca de fiecare dată când vorbim despre existenţa unor informaţii, preşedintele României e foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile, deţine cele mai multe informaţii şi cele mai bune", a răspuns purtătorul de cuvânt la întrebarea dacă "preşedintele a cerut informaţii de la MAI sau altă instituţie a statului în legătură cu ancheta care-l priveşte pe Sebastian Ghiţă ?".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici