MAE transmite condoleanţe şi îşi exprimă solidaritatea, după decesul preşedintelui Kaczynki

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat, sâmbătă, "profundul regret pentru catastrofa aviatică în care şi-a pierdut viaţa Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, alături de personalităţi ale vieţii publice poloneze".

54 afișări
Imaginea articolului MAE transmite condoleanţe şi îşi exprimă solidaritatea, după decesul preşedintelui Kaczynki

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi (Imagine:Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În acest moment tragic, transmitem condoleanţe şi întreaga noastră solidaritate familiilor îndoliate şi poporului polonez", se spune în comunicatul MAE, remis agenţiei MEDIAFAX.

Ambasadorul Poloniei în România, Wojciech Zajaczkowski, a declarat sâmbătă, televiziunilor de ştiri, că este impresionat de reacţiile românilor după decesul preşedintelui polonez şi că preşedintele Băsescu "şi-a exprimat personal condoleanţele".

Ambasadorul a spus că a primit "multe semne de solidaritate" din partea românilor şi că le mulţumeşte pentru "numărul mare" de condoleanţe exprimate."Simţim că sunteţi alături de noi", a spus diplomatul.

"Este o zi de tristeţe, preşedintele a murit...am fost în stare de şoc", a adăugat ambasadorul.

Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, a murit împreună cu soţia sa şi alţi oficiali de rang înalt polonezi, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în vestul Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici