Marian Vanghelie, înlocuit de Victor Ponta la şefia PSD Bucureşti

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că, "pentru perioada preelectorală", Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el.

1871 afișări
Imaginea articolului Marian Vanghelie, înlocuit de Victor Ponta la şefia PSD Bucureşti

Marian Vanghelie, înlocuit de Victor Ponta la şefia PSD Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

După şedinţa în care s-a decis ca Victor Ponta să preia efectiv conducerea PSD Bucureşti, Vanghelie a evitat să răspundă întrebările jurnaliştilor.

"Marian Vanghelie este cel mai important, o să vedeţi", a spus Vanghelie.

El le-a recomandat jurnaliştilor să ceară detalii preşedintelui partidului.

Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni seară, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică".

El a anunţat că organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă "pentru perioada preelectorală" de un Birou de coordonare, din care vor face parte cei patru vicepreşedinţi ai partidului care sunt din Bucureşti, respectiv Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu şi Marian Vanghelie, precum şi cei doi foşti preşedinţi ai partidului Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Victor Ponta a precizat că el va conduce acest Birou de coordonare.

Conform liderului PSD, în CExN s-a dat un vot pentru luarea acestei decizii şi s-au înregistrat doar 6 abţineri şi niciun vot împotrivă.

Ponta a spus că decizia a fost luată în baza articolului 158 litera "j" din Statutul partidului şi a refuzat să spună ce i s-a reproşat lui Marian Vanghelie.

Articolul 158 al Statutului cuprinde atribuţiile Comitetului Executiv Naţional al partidului, care la litera "j" menţionează "la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti".

În mai multe rânduri, Victor Ponta s-a delimitat de ieşirile publice ale lui Marian Vanghelie. Cel mai recent, în 6 mai, preşedintele PSD afirma că liderul organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, "de câte ori tace, face foarte bine", referindu-se la faptul că acesta le-a spus unor copii din Ferentari că "atunci când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm".

Marian Vanghelie declara, în aprilie, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că relaţia sa cu actualul preşedinte al partidului a fost "în etape", amândoi fiind "orgolioşi, primarul Sectorului 5 menţionând însă că este convins că poate lucra cu Victor Ponta.

Tot în aprilie, Victor Ponta declara că Sorin Oprescu ar putea fi sprijinit de USL pentru Primăria Capitalei dacă PSD Bucureşti nu are un candidat mai bun.

Întrebat dacă Marian Vanghelie nu poate fi un astfel de candidat, Victor Ponta a declarat că este de părere că acesta va candida tot la Sectorul 5. Întrebat dacă el, ca preşedintele al PSD, doreşte acest lucru, sau însuşi Marian Vanghelie, Ponta a declarat: "O spun eu, şi o s-o vrea şi domnul Vanghelie".

Întrebat dacă aşa funcţionează aceste lucruri, "ca în Armată", preşedintele PSD a răspuns: "Aşa funcţionează. Ne înţelegem foarte clar şi organizaţia Bucureşti nu trebuie să mai fie o problemă pentru PSD, ci trebuie să fie un sprijin pentru PSD, destule ori a fost o problemă".

Marian Vanghelie declara, în martie, pentru "Gândul", că nu se simte ameninţat de ceea ce Ion Vasile a numit "Jihadul declanşat de Ponta" în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici