Marko: Fără UDMR este imposibil ca în România să aibă loc o schimbare semnificativă

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la manifestarea aniversară a Uniunii, că fără UDMR este imposibil ca în România să aibă loc o schimbare semnificativă şi că Uniunea planifică o coaliţie cu PDL pentru câţiva ani, şi nu pentru câteva luni.

19 afișări
Imaginea articolului Marko: Fără UDMR este imposibil ca în România să aibă loc o schimbare semnificativă

Marko: Fără UDMR este imposibil ca în România să aibă loc o schimbare semnificativă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Marko a evocat, în discursul său, momentele înfiinţării UDMR, atât la nivel central, cât şi în teritoriu, dar a spus că maghiarii trebuie "să se închine" şi memoriei primului preşedinte al UDMR, Domokos Geza.

"Construirea democraţiei în România nu se poate face fără maghiari. Fără UDMR este imposibilă efectuarea unei schimbări semnificative în această ţară. Un lucru e sigur: una dintre cele mai mari valori create de comunitatea maghiară din România în ultimii 20 de ani este ideea uniunii, o forţă politică imposibil de ignorat în România. Suntem cea mai stabilă şi cea mai constantă forţă politică din România. Noi nu ne-am schimbat nici denumirea, nici programul", a spus Marko.

Potrivit acestuia, interesul comunităţii maghiare, în acest moment, este "ca UDMR să se afle la guvernare şi să planifice o coaliţie cu PDL nu pentru câteva luni, ci pentru câţiva ani".

Liderul UDMR a subliniat realizările Uniunii din ultimii 20 de ani, privind introducerea inscripţiilor bilingve în localităţi sau folosirea limbii maghiare în administraţie, dar a spus că mai sunt multe de făcut.

"Lipsesc mai multe lucruri, printre care universitatea maghiară de stat sau diferitele forme ale autonomiei", a subliniat Marko Bela.

Manifestarea organizată de UDMR la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţare se desfăşoară, sâmbătă seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, în prezenţa a peste 700 de invitaţi din ţară şi străinătate, evenimentul începând cu intonarea imnului Ungariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici