Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, mişcare de imagine fără impact

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu (PNL) a declarat luni că demiterea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe este "o mişcare de imagine care nu va avea niciun fel de impact" şi, în plus, nepotrivită ca semnal internaţional în condiţiile în care acesta e la Bruxelles.

463 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, mişcare de imagine fără impact

Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, mişcare de imagine fără impact (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Meleşcanu a arătat că, oricum, Baconschi nu a fost niciodată "o miză", iar oamenii care protestează în stradă nu au strigat sloganuri împotriva acestuia.

"E o mişcare din poignet - poate mai aruncăm un sac de nisip, poate se ridică balonul. Balonul nu se ridică până nu se aruncă mai mulţi saci de nisip, sunt necesare demisii semnificative", a mai declarat Teodor Meleşcanu, spunând că e necesară demisia întregului Cabinet.

Fostul ministru de Externe a precizat că, în opinia sa, decizia reprezintă "una din numeroasele mişcări care au făcut ca România să aibă o credibilitate scăzută în plan internaţional".

"Nu poţi când un ministru este la o reuniune internaţională să anunţi prin media că nu mai e ministru. Sunt convins că Baconschi a aflat de la televizor, ca şi noi. Cred că, în momentul în care s-a anunţat public, domnul Baconschi şi-a luat servieta şi a plecat la avion", a mai spus Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici