Mihai Tudose despre situaţia plajelor de pe litoral: Ar trebui să aparţină tuturor/ Liviu Dragnea: În turism se construieşte haotic, o soluţie ar fi Master Planul din turism

Pemierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că plajele ar trebui să aparţină tuturor, nu „cuiva care dacă are un hotel în spate devine mare investitor”, iar pentru rezolvarea problemelor de pe litoral, Tudose aşteaptă masterplanul pe turism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2259 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose despre situaţia plajelor de pe litoral: Ar  trebui să aparţină tuturor/ Liviu Dragnea: În turism se construieşte haotic, o soluţie ar fi Master Planul din turism

Mihai Tudose despre situaţia plajelor de pe litoral: Ar trebui să aparţină tuturor/ Liviu Dragnea: În turism se construieşte haotic, o soluţie ar fi Master Planul din turism

Mihai Tudose a spus, marţi, că situaţia turistului care vine pe litoral, pus să plătească peste tot, nu a mai întâlnit-o niciunde.

Legat de plaje, recunosc că este o tâmpenie imensă, din punctul meu de vedere, nu se poate aşa ceva. Ar trebui să aparţină tuturor, nu cuiva care, dacă are şi un hotel în spate, devine el mare investitor cu două şezlonguri şi strică tot. Eu sunt convins că domnul ministru Dobre va veni în Guvern cu acea minunată strategie a turismului românesc (...). S-o spunem pe româneşte: parcarea e a altcuiva, trebuie să dea 2 lei la Primărie, intră în hotel, trebuie să dea 2 lei la hotel, pleacă pe plajă trebuie să ia bani la el să plătească şezlongul. Ceea ce, iertaţi-mă, nu am mai întâlnit pe nicăieri în lume”, a spus Mihai Tudose la Mamaia, la o întâlnire pe care a avut-o, împreună cu Liviu Dragnea, cu operatorii din turism de pe litoral.

Tudose a afirmat că are încredere că ministrul Mircea Dobre va elabora masterplanul şi îl va trece prin toate comisiile posibile.

Toate acestea eu ştiu că domnul ministru Dobre le ştie. Domnul Dobre, care este din Constanţa, va trebui să performeze, pentru că atunci când se va întoarce la Constanţa va trebui să dea ochii cu dumneavoastră. La cât îl văd de determinat eu am încredere în domnia sa. Nu se grăbeşte cu acel masterplan pe turism, având grijă să nu cumva să uităm ceva şi să-l treacă prin toate dezbaterile posibile”, a mai spus Tudose.

Liviu Dragnea: În turism se construieşte haotic, o soluţie ar fi Master Planul din turism

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în Mamaia, că în general, în zonele turistice, se construieşte haotic, apreciind că ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni.

Liviu Dragnea a spus, marţi, în Mamaia, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii patronatului din turism că sunt zone în care mergea când era student, iar acum nu mai poate să ajungă pentru că nu-i mai plac, din cauza construcţiilor.

În ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile locale, a existat o iniţiativă a unui Guvern, cred ca doamna Udrea a avut acea iniţiativă pe care mulţi au înjurat-o, în care autorităţile locale, structurile asociative au reacţionat foarte violent şi au blocat acea lege care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Atunci primarii au solicitat ca ei să aibă autoritatea totală. Eu nu îi acuz pe primari dar am dreptul după atâţia ani de administraţie locală să-mi spun un punct de vedere foarte ferm: a fost o greşeală. Pentru că sunt zone, chiar aici pe litoral, unde eu veneam când eram student şi unde nu mai pot să mă duc acum. Că nu-mi mai plac. Sunt zone în munţii României care, pentru că au fost scăpate din mână, nu mai pot fi reparate: construcţii haotice, cu un milion de culori, construcţii urâte, imposibil să găseşti un loc de parcare”, a spus Dragnea.

El a spus că această situaţie ar putea fi, totuşi, remediată în timp, şi speră ca „ministrul Turismului, al Administraţiei şi al Dezvoltări, autorităţile locale, structurile asociative să vină la primul ministru, să vină la noi, la Parlament, cu propuneri foarte clare”.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că o soluţie ar putea-o reprezenta şi viitorul Master Plan în turism, care va cuprinde şi prevederi legislative.

Master Planul în turism este o chestiune generală şi care se referă nu numai la Marea Neagră, ci trebuie să se refere la toate zonele din România, pentru că nu există sătuc în această ţară care să nu aibă potenţial turistic. România este o ţară prea frumoasă. Sper că acel Master Plan pe turism, chiar dacă are dreptate primul ministru să nu se grăbească cu el, m-ar interesa în mandatul acesta şi ar fi senzaţional dacă ar fi gata într-un termen rezonabil, ca să-l putem prinde în bugetul pe anul viitor, ca să fie primul an în care încep să apară semnele", a mai declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu reprezentanţii patronatului din turism, care a avut loc în staţiunea Mamaia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici