LITORAL | Agenţii ANAF au dat amenzi pentru "omisiunea" de a emite bonuri fiscale

Inspectorii ANAF au dat, în doar două zile, amenzi de peste 500.000 de lei comercianţilor de pe litoral. O parte din amenzi s-a dat deoarece comercianţii nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile vândute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1105 afișări
Imaginea articolului LITORAL | Agenţii ANAF au dat amenzi pentru "omisiunea" de a emite bonuri fiscale

Inspectorii ANAF au dat, în doar două zile, amenzi de peste 500.000 comercianţilor de pe litoral (Imagine: Cristian Andreescu/ Mediafax Foto)

Potrivit ANAF, în zilele de 1 şi 2 iunie au fost controlaţi 155 de contribuabili din municipiul Constanţa şi staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre.

Au fost date sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 529.813 lei.

Şaptezeci şi patru dintre cele 151 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile şi serviciile prestate, neîntocmirea documentelor justificative pentru sumele introduse/extrase din unitate, emiterea de bonuri fiscale care nu conţin toate informaţiile prevăzute de lege.

S-au confiscat sume, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 23.613 de lei.

Totodată, ANAF a dispus suspendarea activităţii unui comerciant pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici