Ministrul Agriculturii, rănit uşor într-un accident rutier în apropiere de Slobozia/ Achim Irimescu: "Suntem bine. Au ieşit bine tomografiile, am plecat spre Bucureşti"

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost implicat într-un accident lângă Slobozia,acesta fiind transportat la spital alături de alte două persoane. Starea de sănătate a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, este stabilă, rănile suferite fiind minore, a anunţat Ministerul Sănătăţii. UPDATE: Poliţia Rutieră Ialomiţa a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în urma accidentului rutier.

7951 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii, rănit uşor într-un accident rutier în apropiere de Slobozia/ Achim Irimescu: "Suntem bine. Au ieşit bine tomografiile, am plecat spre Bucureşti"

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, rănit într-un accident rutier în apropiere de Slobozia

UPDATE: Ministrul Achim Irimescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că tomografiile au ieşit bine atât în cazul său, cât şi a omologului din Kuweit, în timp ce ministerul Sănătăţii anunţă că cele două victime vor fi aduse la Spitalul Elias din Capitală, după accidentul rutier produs joi în Slobozia.

"Suntem bine. La Slobozia au ieşit bine tomografiile, am plecat spre Bucureşti", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii anunţă că "rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia arată că ambii miniştri au suferit fracturi de piramidă nazală. La investigaţiile CT nu au fost găsite niciun fel de probleme cervicale sau cerebrale. Recomandarea medicilor este un control ORL şi neurochirurgical. Oficialii vor fi transferaţi la Bucureşti, la spitalul Elias, cu ambulanţa".

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, se deplasa într-o vizită oficială alături de omologul său din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, în judeţul Ialomiţa, când maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Din primele cercetări, reiese faptul că şoferul unui autoturism a oprit pe partea dreaptă a şoselei pentru a face loc coloanei oficiale în care se afla ministrul Agriculturii, moment în care conducătorul auto al maşinii în care se afla Achim Irimescu a acroşat maşina oprită pe partea dreaptă.

Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului, iar cei de la Rutieră au dirijat traficul în zonă după producerea accidentului.

"Starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conştienţi. Miniştrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viaţa lor nu este pusă în pericol. Translatorul delegaţiei a suferit un traumatism de stern uşor, de asemenea este în afara oricărui pericol”, se arată într-o informare de presă a Ministerului Sănătăţii.

Cele trei persoane implicate au fost evaluate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, urmând să se facă analize la computer-tomograf. După rezultatele acestora, medicii vor decide conduita terapeutică ulterioară, se mai arată în informarea ministerului.

Foto: Reuniune a miniştrilor Agricuturii din România şi Kuweit din 24 august

Accidentul a avut loc la ieşirea din municipiul Slobozia, pe DN 21. Coloana oficială se îndrepta către Brăila, unde cei doi miniştri urmau să viziteze o fabrică de lapte şi o fermă de vaci. 

"Este vorba despre un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 21, la ieşirea din municipiul Slobozia. În urma acestui accident, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost vătămate corporal şi se află la acest moment la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Toate cele trei persoane sunt conştiente, au fost rănite uşor. Au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. Urmează să stabilim datele exacte ale producerii accidentului. Confirmăm însă că era vorba despre o coloană oficială ce se afla în deplasare, mai exact o delegaţie oficială", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andreea Loghin, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa. Oficiali din cadrul Poliţiei Române au confirmat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că printre persoanele rănite şi transportate la spital se află ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, omologul său din Kuweit şi o femeie translator.

Aceleaşi surse declară că, din primele informaţii, autoturismul celălalt implicat în accident ar fi fost oprit pe partea dreaptă a carosabilului. În momentul în care maşina ministrului a trecut pe langă, a acroşat maşina oprită. Nu se ştie, la momentul transmiterii acestei ştiri, cine se face responsabil de producerea accidentului. De asemenea, nu se cunoaşte dacă maşina oprise pe partea dreaptă pentru a trece coloana oficială sau era staţionată.

Miniştrii îşi propuseseră să viziteze, între 24-26 august, mai multe unităţi de producţie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de creştere sturioni şi de creştere bovine etc. din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Botoşani şi Suceava. Evenimentele oficiale au fot contramandate în urma accidentului de circulaţie de joi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici