Dosar penal deschis de Poliţia Capitalei în cazul fanului dinamovist ucis după derby-ul cu Steaua. Anchetatorii încearcă identificarea presupusului autor

La nivelul Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au deschis, miercuri seară, un dosar penal în care se investighează fapta de omor după ce un suporter dinamovist a fost ucis după derby-ul cu Steaua de sâmbătă.

3664 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis de Poliţia Capitalei în cazul fanului dinamovist ucis după derby-ul cu Steaua. Anchetatorii încearcă identificarea presupusului autor

Dosar penal deschis de Poliţia Capitalei în cazul fanului dinamovist ucis după derby-ul cu Steaua

La nivelul Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul Omoruri, sub cordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-au sesizat, fiind deschis un dosar penal în care se investighează fapta de omor.

În cauză a fost începută urmărirea penală in rem pentru omor. Încă de miercuri seară, poliţiştii de la Serviciul Omoruri au început audierile. Totodată, anchetatorii încearcă identificarea presupusului autor şi caută imagini care ar fi putut fi surprinse de camerele de supraveghere astfel încât să întocmească un portret-robot al atacatorului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

Un suporter în vârstă de 18 de ani al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti a fost ucis după derby-ul cu Steaua Bucureşti, de sâmbătă, din etapa a 5-a din Liga 1. Fanul dinamovist ar fi fost lovit cu o sticlă în cap de către un susţinător al formaţiei rivale.

Adrian Daniel Matei, din Bucureşti, şi-a pierdut viaţa, miercuri, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, acolo unde se afla în comă după ce sâmbătă a fost victima unui atac violent. Potrivit medicilor, tânărul a suferit un hematom cerebral sever.

"Se întorcea de la meci cu un prieten şi s-a băgat să ajute un alt fan al lui Dinamo care era bătut de stelişti. Atunci a primit o sticlă în cap, l-au dus la spital în comă şi a murit”, a declarat pentru ProSport un apropiat al victimei.

Adrian Daniel Matei era jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny.

"Era un băiat foarte cuminte, educat şi liniştit. Avea această pasiune pentru fotbal, mergea la fiecare meci. Antrenorul său mi-a spus că el a încercat să aplaneze un conflict doar", a declarat antrenoarea de hochei pe iarbă Ana Litvinchevici, pentru ProSport.

Dinamo Bucureşti a oferit un punct de vedere ca urmare a tragicului eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Dănciulescu. ”Clubul Dinamo este şocat că în România acestor zile astfel de drame pot avea loc. Ne exprimăm întreaga compasiune şi sincerele noastre condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Cerem cu fermitate autorităţilor statului să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate! Suntem şocaţi că încă se mai pot produce astfel de drame şi că unele subspecii umane sunt capabile de astfel de fapte”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici