Ministrul Finanţelor, către parlamentarii din Comisiile de buget: Afectaţi bugetele tuturor unităţilor administrativ teritoriale mici/ Există riscul depăşirii deficitului

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, vineri, că bugetele unităţilor administrativ teritoriale mici vor fi afectate de amendamentul adoptat de Comisiile de buget, care prevede creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale.

4477 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor, către parlamentarii din Comisiile de buget: Afectaţi bugetele tuturor unităţilor administrativ teritoriale mici/ Există riscul depăşirii deficitului

Ministrul Finanţelor, către parlamentarii din Comisiile de buget: Afectaţi bugetele tuturor UAT-urilor mici

"Afectaţi bugetele tuturor UAT-urilor mici, a marii majorităţi a UAT-urilor, prin acel amendament", le-a spus ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, parlamentariilor din Comisiile reunite de buget, în cadrul dezbaterilor.

Mişa, despre amendamentul privind cotele transferate către UAT: Există riscul depăşirii deficitului

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a declarat,vineri, că există riscul depăşirii deficitului bugetar, ca urmare a amendamentului adoptat de Comisiile de buget, care prevede creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale.

"(...) Dacă suma este foarte consistentă şi nu reuşim să găsim alte surse există riscul depăşirii deficitului bugetar", a declarat ministru Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, la finalul sedinţei Comisiilor reunite de buget-finanţe.

Comisiile reunite de buget au decis, vineri, creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale, pentru a compensa diminuarea cotei din impozitul pe venit de la 16% la 10%.

"În anul 2018, prin derogare de la prevederile art.32 şi art.33 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri de pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizează la nivelul fiecărei UAT, astfel: 18% la bugetul local al judeţului; 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit şi 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ", potrivit amendamentului propus de UDMR şi votat de comisiile reunite de buget.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici