Video Principesa Margareta şi Principele Duda au venit la Palatul Regal. Cei doi au discutat cu oamenii de la coadă

Principesa Margareta şi Principele Duda au ajuns, vineri, la Palatul Regal, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai. Mii de oameni aşteaptă la coadă ca să-i aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Defuncte.

4297 afișări

La Palatul Regal au venit, în ultimele trei zile, peste 15.000 de oameni, unii stând ore în şir la rând pentru a aduce un ultim omagiu.

La 95 de ani, în scaun cu rotile, şi Lascăr Duiliu Zamfirescu, a ajuns, vineri, la Palatul Regal din Bucureşti, să îi aducă un omagiu celui care i-a fost, pe lângă rege, şi coleg de clasă.

"Eu am o pierdere imensă", a spus acesta despre decesul Regelui Mihai.

Lascăr Duiliu Zamfirescu a venit însoţit de nepoata lui, Ilinca.

"A fost un exemplu de modestie, de bunătate, un om extraordinar, asta am învăţat din poveştile bunicului meu şi din ce am citit. De la aflarea veştii, bunicul meu şi-a adus aminte, s-a uitat la poze, a rememorat amintirile din copilărie, din clasă, a retrăit cumva toate momentele frumoase petrecute împreună. Ultima dată au vorbit la telefon, dar asta s-a întâmplat acum mai mult de un an. Sunt multe poveşti frumoase şi preţioase, îmi este foarte greu sa aleg dintre ele. Din păcate, lumea din ziua de azi nu îşi dă seama de calităţile unui om foarte rar. Cred ca a avut un destin tragic, dar din care avem cu toţii ce învaţă şi cred ca miile de oameni care au venit zilele astea repară puţin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, deşi e prea târziu", a declarat Ilinca Iordache, nepoata lui Lascăr Duiliu Zamfirescu.

La momentul transmiterii ştirii, câteva mii de oameni stau la rând pentru a îşi lua rămas bun de la Majestatea Sa. Unii au străbătut chiar şi câteva sute de kilometri pentru a ajunge la Palatul Regal.

"Am venit din Cluj, de dimineaţă, special pentru a aduce un omagiu Regelui. Cred că este important să venim să ne rămas bun deoarece Regele era ultimul model pe care l-am avut ca naţiune, iar pentru mine este foarte important să fiu aici. L-am văzut prima dată în anul 2001, a venit la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Am venit cu tristeţe pentru că eu consider că am avut nişte oportunităţi pierdute ca popor, şi sper să învăţăm ceva măcar acum", a spus Cosmin din Cluj-Napoca.

"Suntem tare impresionaţi şi plăcut surprinşi că a venit atâta lume să o vadă pentru ultima dată pe Majestatea Sa. Îl puteam avea mai devreme aici, în viaţă. Stăm de aproximativ două ore, dar a mers bine azi rândul pentru că a stat toată noaptea deschis, vremea e bună, Dumnezeu ţine cu noi. Ultima dată, l-am văzut în 2013, la Palatul Elisabeta, iar prima dată l-am văzut în 1992, când a venit şi micul prinţ Nicolae, care era cel mai fericit", a povestit o femeie din Bucureşti.

Regele Mihai va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă, şi va fi înmormântat la Curtea de Argeş, alături de regina Ana. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală din Capitală şi va fi oficiată de Patriarhul Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici