Criminalist: Pot apărea exagerări în privinţa incidentelor de la metrou/ Poliţia Capitalei: Suntem preocupaţi, mereu cu telefonul în mână

Specialistul criminalist Dan Antonescu consideră că în următoarea perioadă pot apărea exagerări ale călătorilor în ceea ce priveşte incidentele de la metrou, dar care nu trebuie ignorate de autorităţi. Poliţiştii fac în prezent cercetări în legătură cu două posibile ameninţări la metrou, de vineri.

1122 afișări
Imaginea articolului Criminalist: Pot apărea exagerări în privinţa incidentelor de la metrou/ Poliţia Capitalei: Suntem preocupaţi, mereu cu telefonul în mână

Criminalist: Pot apărea exagerări în privinţa incidentelor de la metrou, dar nu trebuie ignorate/ Poliţia Capitalei: Suntem preocupaţi, mereu cu telefonul în mână. Să ne uităm şi la cei de lângă noi

„Vorbim despre o atenţie acordată unei situaţii care a avut anterior un final tragic şi atunci este firesc ca oamenii să reacţionze aşa o perioadă de timp.Este bine că poliţia a făcut o conferinţă de presă, a prezentat ceea ce s-a întâmplat, a dat sfaturi şi s-a intrat în normalitate. Nu cred că s-a creat o psihoză, ci o stare de atenţie mărită din partea cetăţenilor şi vigilenţă mai mare. Categoric vor exista şi exagerări în următoarea perioadă, dar nici nu trebuie să cădem în cealaltă extremă şi să ignorăm incidente minore”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dan Antonescu, specialist criminolog.

Un nou incident a fost înregistrat vineri la metrou, o femeie sesizând poliţiştii că a fost ameninţată de o necunoscută. Ulterior, o femeie suspectă a fost dusă la audieri. De asemenea, poliţiştii au primit o a doua sesizare privind fapte de ameninţare la metrou, tot vineri, făcând investigaţii pentru a stabili circumstanţele.

Poliţia Capitalei: Suntem preocupaţi, mereu cu telefonul în mână. Să ne uităm şi la cei de lângă noi

Ce spune Poliţia Capitalei după incidentele tragice de la metrou: Suntem preocupaţi, mereu cu telefonul în mână. Să ne uităm şi la cei de lângă noi

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei recomandă cetăţenilor ca, în cazul în care sunt martorii sau chiar victimele unui incident de la metrou, în lumina ultimelor evenimente, să sune de urgenţă la 112, subliniind că oricine se poate proteja dacă respectă sfaturile celor de la Metrorex.

„Noi suntem aici pentru cetăţeni şi îi asigurăm că suntem la datorie tot timpul. Să se adreseze cu încredere poliţiei pentru că vom acţiona cu operativitate de fiecare dată. Doamna respectivă (victima ce a anunţat poliţia vineri că a fost ameninţată la metrou - n.r.) a venit şi s-a adresat poliţiei şi foarte bine a făcut. Acesta este gestul pe care trebuie să-l facă oricine: în momentul în care simte că ceva nu este în regulă trebuie să se adreseze poliţiei. Dar încă o dată fac apel la toată lumea să fie calmă”, a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Aceasta a mai precizat că orice cetăţean se poate proteja de eventualele incidente respectând sfaturile pe care reprezentanţii Metrorex le lansează constant către cei aflaţi pe peroane.

„Să respectăm indicaţiile, sfaturile preventive pe care le auzim în staţie. Să respectăm acea bandă care este trasată pe peron şi să fim atenţi unii la alţii. Suntem cu toţii preocupaţi, avem tot timpul telefoanele în mână – aş face un apel la umanitate, să fim mai oameni decât am fost până azi dimineaţă, să ne mai uităm şi la cel de lângă noi, dacă are nevoie e ceva, dacă putem interveni. Nu este nevoie într-o situaţie mai gravă să intervenim prin forţă, poate nu se poate. Măcar un instrument care se cheamă telefonul mobil, să facă acel apel de urgenţă 112”, a mai precizat sursa citată.

Poliţia Capitalei face apel la cetăţeni să îşi păstreze calmul, precizând că oamenii legi sunt la datorie. Reprezentanţii instituţiei precizează că poliţiştii acţionează în staţiile de metrou îmbrăcaţi în haine civile.

"Există (n.r. echipe de poliţişti) în permanenţă. Nu sunt atât de vizibile pentru că acţionează în civil", a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii îndemnă cetăţenii să facă sesizări atunci când se simt în pericol.

Precizările vin după ce, vineri, două femei au anunţat autorităţile că au fost ameninţate la metrou de o persoană necunoscută.

Prima sesizare a fost făcută la ora 10.00, o femeie reclamând că a fost ameninţată la staţia de metrou Unirii 2.

"Nu scapi de mine. În acel context a apărut şi ceva referitor la copiii ei (n.r. ai persoanei care ar fi ameninţat), că ar fi decedaţi", a precizat Sarca.

Femeia suspectă a fost găsită la 10.55, în zona Pipera, fiind audiată pentru a se stabili ce a determinat-o să facă acest gest.

Poliţiştii au primit o a doua sesizare privind fapte de ameninţare la metrou şi fac investigaţii pentru a stabili circumstanţele.

"A fost primit un e-mail la Metrorex, ne-au transmis-o nouă. O doamnă sesizează că a fost ameninţată şi ea", a declarat Diana Sarca.

Incidentul a avut loc la staţia de metrou Pipera. Poliţiştii verifică dacă persoana care ar fi ameninţat-o pe femeia care a sesizat Metrorex este cea suspectată şi de primul caz de ameninţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici