Ministrul Marga s-a întâlnit cu lideri ai American Jewish Committee, la solicitarea acestora

Ministrul de Externe Andrei Marga s-a întâlnit, sâmbătă, cu reprezentanţi ai conducerii organizaţiei American Jewish Committee (AJC) , respectiv Allan Reich, preşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale şi Daniel Schwammenthal, directorul Institutului Transatlantic al AJC din Bruxelles.

277 afișări
Imaginea articolului Ministrul Marga s-a întâlnit cu lideri ai American Jewish Committee, la solicitarea acestora

Andrei Marga (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii organizaţiilor evreieşti au adresat mulţumiri pentru eforturile constante şi dedicate ale României pentru asumarea trecutului istoric, precum şi pentru onorarea memoriei victimelor Holocaustului", informează un comunicat al MAE remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Conform MAE, ministrul Marga a solicitat "susţinerea, de către AJC, precum şi de către celelalte organizaţii evreieşti americane, a eforturilor României de acces în programul Visa Waiver, în special prin demersuri de lobby la nivelul membrilor Congresului american".

Reprezentanţii AJC au arătat că vor susţine aceste demersuri, în opinia lor România, un aliat puternic al SUA, fiind îndreptăţită să acceadă în Visa Waiver, precizează comunicatul.

"Reprezentanţii AJC s-au interesat, totodată, de perspectivele soluţionării problemei restituirii proprietăţilor confiscate de regimul comunist, fiind informaţi de partea română în legătură cu ultimele evoluţii pe acest plan", se mai spune în comunicat.

"Nu în ultimul rând, ambele părţi şi-au exprimat hotărârea puternică pentru combaterea tendinţelor făcute publice în ultima vreme, în unele state europene, de aşa-zisa "revalorizare" a unor personalităţi controversate, care s-au remarcat prin acţiuni şi poziţii antisemite şi xenofobe", se remarcă în comunicatul MAE.

MAE a mai precizat că "întâlnirea a fost solicitată de AJC, în contextul prezenţei şefului diplomaţiei române la Chicago, în vederea participării la lucrările Summit-ului NATO.

"AJC este cea mai veche organizaţie a evreilor din SUA (fondată în 1906), care militează pentru promovarea unitară a intereselor comunităţii evreieşti, construirea de punţi de legături între comunităţi, combaterea antisemitismului şi promovarea aspiraţiilor Israelului la pace şi securitate. Organizaţia are filiale în 26 de oraşe americane, şapte birouri de legătură în afara SUA, precum şi 31 de parteneriate cu organizaţii evreieşti din întreaga lume", se mai spune în comunicatul MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici