Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat. Cioloş: Am acceptat demisia

Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat luni demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, după scandalul dezinfectanţilor utilizaţi în spitale, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

9232 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat. Cioloş: Am acceptat demisia

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

Premierul Dacian Cioloş a acceptat luni demisia lui Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii, confirmă Guvernul.

Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat luni din funcţia de ministru al Sănătăţii, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse guvernamentale, Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sănătăţii, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Premierul Dacian Cioloş a cerut sâmbătă Ministerului Sănătăţii să demareze o anchetă administrativă în ceea ce priveşte biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfecţie în fiecare spital din ţară urmând să fie verificate din punct de vedere al concentraţiei şi eficienţei.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză "exactă" şi un "plan clar"de măsuri de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţi din incendiul de la Colectiv.

Premierul Dacian Cioloş declara vineri că nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, precizând că este interesat de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în sănătate şi "scoaterea la lumină a altora care eventual se pot isca".

"Este, cred, a treia situaţie de criză care apare de când am eu acest mandat şi vreau să fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arată disfuncţionalităţi în sistemul de sănătate. M-am uitat chiar astăzi de dimineaţă (vineri-n.r.), cred că în ultimii şase sau şapte ani am avut cel puţin zece miniştri la Sănătate care s-au succedat. E clar că în astfel de situaţii n-ai cum să faci o reformă. Pe mine mă interesează acum, în primul rând, să găsim soluţii la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de aceşti dezinfectanţi", declara Cioloş vineri.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici