Mitrea: Geoană este cel mai nefericit accident din istoria PSD

Senatorul Miron Mitrea, candidat la şefia PSD, a declarat, vineri, la Conferinţa Extraordinară a PSD Vrancea, că "Mircea Geoană este cel mai nefericit accident din istoria formaţiunii social-democrate" şi că acesta este "incompetent şi nu a fost capabil să adune în jurul său oameni serioşi".

22 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Geoană este cel mai nefericit accident din istoria PSD

Mitrea: Geoană este cel mai nefericit accident din istoria PSD (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Mircea Geoană este cel mai nefericit accident din istoria PSD-ului. Sub conducerea lui, partidul a pierdut o şansă unică şi va trebui să muncim din nou şi din greu pentru a ajunge acolo unde eram, din cauza faptului că este incompetent şi nu a fost capabil să îşi adune în jurul lui o echipă de oameni serioşi şi s-a înconjurat doar de oameni care şi-au urmărit doar propriile interese", a afirmat Miron Mitrea, în faţa celor aproximativ 600 de delegaţi care au participat la Conferinţa Extraordinară a PSD Vrancea.

Totodată, el a susţinut că Geoană este "cel mai mare pericol pentru PSD" şi omul care a dus partidul în opoziţie.

"Eu cred că Mircea Geoană este astăzi cel mai mare pericol pentru PSD. De aceea am să votez la Congres împotriva lui Mircea Geoană. Regret faptul că trebuie să stăm în opoziţie după ce am câştigat în 2008 două rânduri de alegeri în Vrancea, iar în 2009 am câştigat alegerile prezidenţiale. Dar le-am pierdut la nivel naţional într-un moment extrem de dificil pentru ţară. PSD are nevoie mai mult ca oricând să găsim o formulă de unitate pentru că riscurile în care a fost pus partidul după ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale sunt foarte mari", a precizat Miron Mitrea.

Senatorul a adăugat că semnale că PSD va ajunge în această situaţie au apărut demult, deoarece partidul a fost condus de o "camarilă".

"Au apărut de anul trecut, când, negociind formula pentru Guvernul României, eram mai preocupaţi să punem mâna pe serviciile de informaţii de la un minister sau altul decât să aducem un ministru de finanţe pentru România şi pentru partid sau să luăm în portofoliul nostru ministere care să ne ajute să facem politică în România. Asta din cauza faptului că partidul a fost condus de o camarilă. În ultimii doi ani de zile, Mircea Geoană a cedat unei echipe care l-a controlat tot timpul", a mai spus Mitrea.

Senatorul social-democrat a afirmat că a trăit "momente de umilinţă şi de ruşine" când l-a văzut pe Marian Vanghelie vorbind în numele partidului.

"Am trăit în acest an momente de umilinţă şi de ruşine cum nu am crezut că am să trăiesc în PSD, atunci când l-am văzut vorbind în numele nostru la televizor pe Marian Vanghelie. Cred că nu a păţit partidul aşa ruşine mai mare decât să îl aibă pe Vanghelie purtător de cuvânt sau un om de talia lui Vanghelie să numească miniştrii sau secretarii de stat. Acest lucru cred că ne-a adus ruşinea pe care cu greu o să o putem spăla de pe obraz. Datoria noastră la congres va fi să scăpăm partidul de această imagine care este Marian Vanghelie", a încheiat Miron Mitrea.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a depus, joi, prin intermediar, candidatura la preşedinţia partidului, dosarul său fiind depus la Secretariatul general al PSD alături de alte 15 dosare de candidaturi, printre care Marian Sârbu care ar candida doar în echipă cu Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici