Noul statut al PDL a fost adoptat. Vezi aici cele mai importante modificări

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi trei voturi "împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu.

95 afișări
Imaginea articolului Noul statut al PDL a fost adoptat. Vezi aici cele mai importante modificări

Noul statut al PDL a fost adoptat. Vezi aici cele mai importante modificări (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

După discursurile liderilor PDL, CNC a votat în legătură cu modificările la Statut propuse de Colegiul Director întrunit vineri.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a numărat opţiunile, înregistrându-se trei voturi "împotrivă", ale lui Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei.

S-au înregistrat, de asemenea, şapte abţineri, astfel optând, printre alţii, Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Acordarea de către Colegiul Director a derogărilor de vechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional al PDL a aprobat posibilitatea acordării de către Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze la preşedinţia partidului.

Hotărârea a fost luată cu patru abţineri, una dintre acestea aparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a propus membrilor CNC această măsură.

Convocarea în 14 mai a Convenţiei Naţionale

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat convocarea, în 14 mai, a Convenţiei Naţionale a partidului, când va fi aleasă noua conducere.

Hotărârea a fost luată în unanimitate, astfel încât Convenţia Naţională va avea loc în 14 mai, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri seară, să propună conducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc Convenţia Naţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zile înainte de această dată urmând să expire termenul de depunere a moţiunilor.

Anunţul a fost făcut, vineri seară, de purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că membrii Colegiul Director al PDL au decis, vineri seară, să respingă propunerea de modificare a statului potrivit căreia membrii PDL trimişi în judecată sunt suspendaţi automat din partid.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, apoi, că în Colegiul Director s-a decis ca suspendarea unui membru să se poată face indiferent dacă se începe urmăririea penală sau dacă existenţă doar o plângere, în funcţie de afectarea imaginii PDL, care va fi stabilită de Comisia de Integritate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, că membrii Colegiului Director au "optat" pentru prevederile actualului statut în privinţa sancţiunilor, iar, "de principiu", problema suspendării celor trimişi în judecată va fi reglementată într-un cod etic elaborat de noua conducere.

Tot Colegiul Director al PDL a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare ca cei patru prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2, va deveni preşedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC. În textul actual al statutului se prevede că din cei 35 semnatari, primii 4 vor deveni prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general. În propunerea de modificare a statutului, adoptată de Colegiu, se prevede că cei 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici