Monica Macovei cere demisia lui Severin din PE şi cercetarea sa de DNA

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, duminică, demisia lui Adrian Severin din Parlamentul European şi cercetarea sa de DNA, conform legii române.

37 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei cere demisia lui Severin din PE şi cercetarea sa de DNA

Monica Macovei cere demisia lui Severin din PE şi cercetarea sa de DNA (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Cer demisia imediată a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Dacă nu îşi dă demisia, aştept ca Victor Ponta şi conducerea PSD să il excludă din partid şi să-şi ceara iertare pentru faptele acestuia. Fiind cetăţean român, Adrian Severin se supune legii penale române. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să declanşeze cercetarea penală în legătură cu acuzaţiile de corupţie relatate de «The Sunday Times»", se spune într-un comunicat al europarlamentarului PDL, fost ministru al Justiţiei, remis agenţiei MEDIAFAX.

Parlamentul European (PE) a anunţat duminică deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin, relatează AFP.

Unul dintre aceştia, conservatorul austriac Ernst Strasser, a demisionat.

Ceilalţi doi eurodeputaţi vizaţi pentru că s-au declarat dispuşi "să îşi vândă serviciile" sunt un fost vicepremier român, Adrian Severin, şi un fost ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, amândoi membri ai grupului socialist-democrat al PE.

"Acuzaţiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le tratează cu seriozitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici