MRU: Un premier urmărit penal e "neprizabil" pentru partenerii occidentali, uşile îi sunt închise

Un premier urmărit penal "nu mai este prizabil pentru partenerii obişnuiţi de dialog", în acest moment "porţile cancelariilor occidentale" fiind închise şi la telefoanele date de el "nu prea" mai răspunde cineva, a declarat miercuri fostul premier Mihai Ungureanu, prim-vicepreşedinte al PNL.

187 afișări
Imaginea articolului MRU: Un premier urmărit penal e "neprizabil" pentru partenerii occidentali, uşile îi sunt închise

MRU: Un premier urmărit penal e "neprizabil" pentru partenerii occidentali, uşile îi sunt închise (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Premierul României, care este urmărit penal, nu mai este interesant, prizabil pentru partenerii obişnuiţi de dialog. Este cam dificil să dai mâna cu un domn care este premier şi în acelaşi timp are o problemă dramatică de justiţie (...) Asta mă îndreptăţeşte să cred că porţile cancelariilor occidentale sunt în acest moment închise şi la telefoanele premierului României nu prea mai răspunde cineva", a spus Ungureanu la Adevărul Live, adăugând că Victor Ponta a mers la Baku "gândindu-se că într-o vecinătate de domni cu autoritate clară şi el se va mai spăla de păcatele sale".

Ungureanu crede că , dacă premierul ar fi avut o conversaţie cu preşedintele rus, s-ar fi "aflat".

"Am crezut că ieşim din zona nefericită a două discursuri paralele pe politică externă, a unei continue hârjoneli în relaţiile internaţionale", a mai spus Ungureanu , remarcând că asemenea gesturi de politică externă implică şi au consecinţe pentru România , pentru că nu sunt făcute de "un cetăţean oarecare", ci de cineva care "merge îmbrăcat cu haina funcţiei şi se presupune că merge acolo cu un mandat".

"Nu există demnitar care să meargă în străinătate care să nu aibă un mandat elaborat în cunoştinţă de cauză, cu responsabilii de resort. În cazul acesta, dacă este doar distracţie, hai să sărbătorim, ce bine că s-a nimerit după ce a picat moţiunea de cenzură, dacă e doar acest lucru, este o distracţie foarte scump plătită de România. Te uiţi de la distanţa obiectivă spre România şi vezi un premier care face tot ce doreşte în dispreţul responsabilităţii funcţiei, cu un gen de cinism politic pe care să zicem că aici îl putem înţelege, dar în lumea civilizată nu îl înţelege nimeni", a comentat fostul premier, care a fost şi ministru de Externe.

Întrebat dacaă liderii europeni îl vor ocoli pe Victor Ponta, din cauza unor asemenea acţiuni de politică externă, Ungureanu a spus că "uneori curiozitatea umană biruie".

"Curiozitatea umană biruie uneori. Premierul României se ascunde pretinzând că este supus unor presiuni puternice, că adversarii politici vor să dea o lovitură de stat. Interesantă lovitura asta de stat care se termină cu o operaţie la genunchi", a mai spus fostul premier.

Liderii statelor occidentale au evitat să participe la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre puţinii politicieni europeni prezenţi în Azerbaidjan, ţară condusă de preşedintele Ilham Aliev, vizat de critici internaţionale pentru eliminarea adversarilor politici, încălcarea libertăţii presei şi alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici