Năstase: Eu nu cred că avându-l pe Băsescu preşedinte şi un Guvern PDL vom avea alegeri corecte

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că nu vor fi alegeri corecte anul viitor, "avându-l pe Traian Băsescu preşedinte şi un Guvern PDL".

269 afișări
Imaginea articolului Năstase: Eu nu cred că avându-l pe Băsescu preşedinte şi un Guvern PDL vom avea alegeri corecte

Năstase: Eu nu cred că avându-l pe Băsescu preşedinte şi un Guvern PDL vom avea alegeri corecte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu nu cred că avându-l pe Traian Băsescu preşedinte şi un Guvenr PDL vom avea alegeri corecte. (...) Una din temerile noastre este că, având şi administraţia şi banii în mână, PDL - chiar şi cu doar 10 la sută - poate să ne împiedice de a forma guvernul în 2012 şi să ne ducă sub 50 la sută cum a mai făcut (...)", a declarat, vineri seară, la Oradea, Adrian Năstase, referindu-se la modul în care PDL, după alegerile prezidenţiale din 2009, a format o majoritate parlamentară prin crearea Uniunii Naţionale pentru Progresul României.

El a spus că opoziţia va trebui să intervină şi pe plan extern.

"Va trebui să intervenim şi pe plan extern, căci Guvernul a trimis deja la Comisia de la Veneţia un proiect privind votul prin corespondenţă în legătură cu care nu a consultat pe nimeni", a spus Năstase.

El a adăugat că Guvernul a început demersuri şi pentru implementarea sistemului de vot electronic, tot fără consultarea opoziţiei, contactând deja în acest sens "o firmă din America şi una din Polonia", fără însă a da şi alte amănunte.

Adrian Năstase s-a întâlnit, vineri seară, la Oradea, cu preşedinţii organizaţiilor locale ale PSD Bihor şi cu membrii Consiliului Executiv Judeţean al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici