Negocieri pe bugetul de stat, la Ministerul Finanţelor. Teodorovici: O soluţie s-a găsit/ Primarul general al Capitalei: M-a invitat doar să bem un ceai împreună?

O nouă rundă de negocieri are loc, joi dimineaţă, la sediul Ministerului de Finanţe, între ministrul Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea, care reprezintă primarii de municipii din Asociaţia Municipiilor din România (AMR). Teodorovici a spus, înainte de discuţii, că o soluţie a fost găsită deja.

1213 afișări
Imaginea articolului Negocieri pe bugetul de stat, la Ministerul Finanţelor. Teodorovici: O soluţie s-a găsit/ Primarul general al Capitalei: M-a invitat doar să bem un ceai împreună?

Negocieri pe bugetul de stat, mutate la Ministerul Finanţelor.Teodorovici: O soluţie s-a găsit/ Primarul general al Capitalei: M-a invitat doar să bem un ceai împreună?

"Nu i-am văzut (pe primari -n.r.) plecând nemulţumiţi, a rămas că ne vedem astăzi la minister pentru o ultimă clarificare. Dacă situaţia este aceeaşi, înseamnă că o soluţie s-a găsit., nu ştiu cine a spus că nu s-a găsit o soluţie. O să vedeţi mâine în Guvern, aşa cum e ea aprobată.

Este un scandal provocat în mod artificial. Azi avem o discuţie, un document pe site pentru consultare publică, sunt discuţii că aşa e normal să fie în consultarea publică şi o să fie o formă finală.

Şi în Parlament e un proces de dezbatere, consultare şi aprobare. Parlamentul poate modifica orice. (...) O să aveţi mâine un buget în Guvern, prezentat, discutat, aprobat, trimis la Parlament, apoi ţine de Parlament cât de repede se va adopta acest buget, buget care are o creştere foarte importantă pe investiţii, sănătate, educaţie Bani sunt, deficiitul este aşa cum l-am anunţat, toţi indicatorii macro sunt cei anunţaţi. Dânşii vor să vină, îi primesc, normal, o să avem o discuţie", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, înainte de discuţiile cu reprezentanţii primarilor.

Ministrul de Finanţe a fost contrazis însă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea susţinând că Guvernul taie în continuare un procent de 25% din bugetul Capitalei.

"Ce rost ar mai fi avut să ne invite, să mă invite dimineaţa la ora 09.00 la Ministerul de Finanţe doar să bem un ceai împreună?

Nu cred că a făcut această declaraţie. După patru ore de discuţii la AMR, cu cifrele pe masă, cu tabelele, nu am fost contrazisă nicio secundă, ni s-a spus doar că se recunoaşte că se taie bani mulţi, 180 de milioane de euro, însemnând 25 la sută din bugetul Capitalei şi că ar fi spre binele bucureştenilor, vă daţi seama anomalie, pentru că aceşti bani merg spre primăriile de sector.

I-am explicat domnului Dragnea şi domnului Orlando Teodorovici un lucru pe care domnile lor lor îl cunosc, dar a fost o decizie a domnului Dragnea de a mă pedepsi", a replicat Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat că nu-i vine să creadă că a fost invitată la Ministerul de Finanţe doar ca să simuleze dialogul.

"Noi nu venim în genunchi să cerşim ceva, să ne dea ceva în plus Guvernul. Guvernul nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia. Asta este realitatea. Este păcat că a făcut această declaraţie, eu îl respect pe domnul Teodorovici, este păcat că a făcut această declaraţie.

Parcă nu-mi vine să cred că ne-a invitat doar să simulăm dialogul şi să bem un ceai. Eu mă aştept să se respecte Constituţia şi legile ţării, iar bugetul să fie distribuit în funcţie de competenţele şi atribuţiile pe care noi, ca reprezentanţi ai instituţiilor, trebuie să le îndeplinim.

Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare foarte rău pentru el. El nu este regele României şi patronul bugetului ţării. Ştiu că este dezamăgit", a completat Firea.

De altfel, şi liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, se reunesc joi, pentru a patra zi consecutiv, la Parlament pentru a discuta despre bugetul pentru 2019. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că proiectul va fi adoptat în şedinţa de vineri a Guvernului. Liviu Dragnea a participat miercuri, alături de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România. La întâlnire a fost prezent şi primarul general al Capitalei Gabriela Firea. La finalul întrevederii, preşedintele PSD a spus că primăriile vor avea venituri cel puţin la nivelul celor din 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici