Nichita, cercetat de DNA, a revenit în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi după ce se autosuspendase

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, a revenit, miercuri, în postul de preşedinte al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie în luna mai, Nichita motivând că a luat decizia din cauza disputelor apărute în organizaţie.

411 afișări
Imaginea articolului Nichita, cercetat de DNA, a revenit în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi după ce se autosuspendase

Nichita, cercetat de DNA, a revenit în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi după ce se autosuspendase (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a revenit, miercuri, în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din acest post în luna mai, în urma începerii anchetei DNA împotriva sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia de a renunţa la autosuspendarea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Iaşi a fost anunţată de Nichita în şedinţa de miercuri a Biroului Permanent Judeţean.

Totodată, membrii BPJ al PSD Iaşi au votat, cu o singură abţinere, revenirea lui Nichita la şefia organizaţiei.

În ultimele săptămâni, Gheorghe Nichita a avut mai multe întâlniri în judeţ cu primarii şi şefii de organizaţii comunale PSD, în cadrul cărora şi-a exprimat nemulţumirea faţă de apariţia unor tabere în PSD Iaşi, după autosuspendarea sa din funcţia de preşedinte.

Nichita a declarat, marţi, presei că în PSD Iaşi s-au creat tabere şi că nu poate rămâne indiferent la ceea ce se petrece în filială.

"Acum văd că lucrurile s-au agravat şi încerc să fac tot ce-mi stă în putere să-i unesc înapoi şi să-i aduc la aceeaşi masă la discutii. Asta mă interesează cel mai mult, pentru că am avut o rundă de dialoguri cu organizaţii întregi din zona judeţului şi am văzut că se creează o anumită scindare. Asta este rău pentru partid", a afirmat Nichita.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat că se autosuspendă din toate funcţiile politice deţinute, până la clarificarea situaţiei sale juridice, el precizând că a luat decizia în urma unei discuţii cu Victor Ponta.

Surse din PSD Iaşi au precizat că, imediat după alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD, Nichita le-ar fi spus unor colegi de filială că ar vrea să revină la conducerea organizaţiei ieşene a social-democraţilor.

În perioada autospendării lui Nichita, PSD Iaşi a fost condusă de Victorel Lupu, un apropiat al lui Nichita.

Aceleaşi surse au mai precizat că Gheorghe Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar că nu este decis dacă va candida la funcţia de primar sau pe listele PSD pentru consiliul judeţean.

Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Adina Samson spunea că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei. Ea preciza că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici