Nicolae Ciucă, despre grupul de luptă din România: măsurile de descurajare să fie cât mai echilibrate

Premierul Nicolae Ciucă spune despre grupul de luptă aprobat de NATO că România a dorit ca măsurile de descurajare şi apărare de pe Flancul Estic să fie cât mai echilibrate.

234 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, despre grupul de luptă din România: măsurile de descurajare să fie cât mai echilibrate

„Am revenit aseară de la summitul excepţional la care am participat în cadrul delegaţiei conduse de domnul preşedinte. Sunt câteva aspecte pe care vreau să le aduc la cunoştinţă. Primul este cel legat de decizia de înfiinţare a încă 4 grupuri pe Flancul Estic. Unul dintre ele va fi în România”, a spus premierul.

Potrivit lui Ciucă, s-a luat decizia pentru un demers pe care România l-a făcut cu mult timp în urmă, în sensul în care a dorit ca „măsurile de descurajare şi apărare de pe Flancul Estic să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea credibilă pentru întreg Flancul Estic”.

NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziţionat în România, declara joi Klaus Iohannis, înaintea reuniunii extraordinare a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO.

„Este acel grup de luptă pentru care Franţa va fi naţiune-cadru. Sigur, urmează încă negocieri în cadrul NATO pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup de luptă, dar sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede”, spunea şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici