Ninel Potârcă a plecat cu un alai de maşini spre Capitală, să-şi depună candidatura

Candidatul independent la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a plecat, joi, spre Bucureşti pentru a-şi depune la BEC cele peste 280.000 de semnături, însoţit de un alai de maşini, înainte de plecarea din Târgu Jiu el traversând oraşul cu o trăsură şi oprindu-se la Coloana Infinitului.

259 afișări
Imaginea articolului Ninel Potârcă a plecat cu un alai de maşini spre Capitală, să-şi depună candidatura

Ninel Potârcă a plecat cu un alai de maşini spre Capitală, să-şi depună candidatura (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Joi dimineaţă, Constantin Ninel Potârcă, preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România, s-a întâlnit, la palatul său din cartierul Meteor din Târgu Jiu, cu câteva zeci de simpatizanţi. El a plecat de aici spre Coloana Infinitului, cu o trăsură în care s-au urcat copii şi nepoţi de-ai săi, alaiul fiind format din câteva zeci de maşini care au traversat oraşul de la un capăt la altul.

Potârcă intenţiona să se întâlnească la Coloana Infinitului cu mai mulţi simpatizanţi de-ai săi, însă autorităţile locale nu i-au autorizat mitingul, pe motiv că nu a depus cererea în timpul prevăzut de lege. Acesta a avut o convorbire telefonică în cursul dimineţii cu primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, lider al PSD Gorj, fără să reuşească să obţină aprobarea pentru mitingul respectiv.

La finalul convorbirii telefonice, Potârcă l-a acuzat pe edil de "rasism", declarându-se convins că nu i-a fost aprobat mitingul pe considerentul că rromii nu vor mai vota cu candidatul PSD în această toamnă.

Potârcă s-a sfătuit cu susţinătorii săi şi a decis împreună cu aceştia să plece în număr mai mic spre Coloana Infinitului, menţionând că Poliţia sau Jandarmeria poate să îi aplice cel mult o amendă.

Constantin Ninel Potârcă

Trăsura care l-a adus pe Potârcă la Coloana Infinitului a intrat pe contrasens şi l-a lăsat pe candidatul independent la Preşedinţie chiar la intrarea principală din parcul în care se află opera lui Constantin Brâncuşi, în zonă aflându-se două echipaje ale Poliţiei Rutiere, care au descongestionat traficul.

Acesta a fost primit aici de alte zeci de persoane de etnie rromă, în fruntea lor aflându-se Nelu Pavel, lider al Partidei Rromilor la nivel de judeţ şi consilier judeţean din partea PSD în actualul mandat. Pavel l-a proclamat pe Potârcă drept "Obama de Meteor", declarându-se convins în faţa mulţimii că el va putea să fie un preşedinte "şi al rromilor, şi al românilor".

Constantin Ninel Potârcă a fost primit la Coloana Infinitului cu flori şi stropit cu apă sfinţită de către o tânără care i-a urat succes în cursa prezidenţială. Candidatul independent a explicat apoi că a venit la Coloana Infinitului înainte de a intra în lupta policită întrucât strămoşii săi au fost cei care au contribuit şi ei la realizarea operei, uneltele de lucru ale lui Brâncuşi fiind făcute de meşteri de etnie rromă.

Constantin Ninel Potârcă

Potârcă a mai spus că opera lui Brâncuşi este un simbol şi pentru "lupta infinită" a rromilor de a progresa, iar drumul deschis de el este unul fără întoarcere pentru etnia pe care o reprezintă.

Ninel Potârcă s-a urcat apoi în autoturismul său în valoare de câteva zeci de mii de euro şi, împreună cu susţinătorii săi, a pornit spre Bucureşti. Acesta a menţionat că va mai face scurte popasuri în comunităţile de rromi din Târgu Cărbuneşti, Filiaşi şi Craiova, după care, în cursul după-amiezii de joi, intenţionează să ajungă la Biroul Electoral Central pentru a-şi depune listele cu semnături şi pentru a-şi înscrie candidatura.

Potârcă şi-a construit o ladă din lemn în care a introdus zecile de dosare în care se află listele cu semnături, lada fiind acoperită cu o folie pe care este scris mesajul său electoral: "E timpul să fim împreună". Lada a fost încărcată într-o maşină cu platformă folosită la tractarea autovehiculelor implicate în accidente rutiere şi a plecat şi ea spre Bucureşti.

Constantin Ninel Potârcă

Constantin Ninel Potârcă este patron al mai multor firme care se ocupă în special cu achiziţiile de fier vechi, una dintre societăţile sale demolând în urmă cu câţiva ani un combinat din Arad. El face în prezent obiectul unei anchete derulate de către Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acest dosar fiind acuzat de producerea unei evaziuni fiscale de circa un milion de euro. Candidatul independent a negat acuzaţiile respective, menţionând că a mai fost cercetat şi în alte dosare penale, la finalul proceselor fiind găsit nevinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici