Racolări de la PSD, înainte de moţiune. Doi deputaţi se afiliază grupului Pro Europa/ Orban o avertizează pe Dăncilă

Deputaţii PSD Cornel Itu şi Horia Nasra au informat că se afiliază grupului parlamentar Pro Europa, iar anunţul oficial va fi făcut în plenul Camerei Deputaţilor.

2846 afișări
Imaginea articolului Racolări de la PSD, înainte de moţiune. Doi deputaţi se afiliază grupului Pro Europa/ Orban o avertizează pe Dăncilă

Noi racolări de la PSD, înainte de moţiune. Doi deputaţi se afiliază grupului Pro Europa

Pe 18 septembrie, Comitetul Executiv al PSD a decis schimbarea lui Horia Nasra de la şefia PSD Cluj, pe care a preluat-o interimar jurnalistul Liviu Alexa.

Şi deputatul PSD Emanuel Havrici a anunţat, marţea trecută, că va activa în grupul Pro Europa. La începutul lunii octombrie şi deputatul PSD Mihăiţă Găină a anunţat că demisionează din partid şi devine deputat neafiliat.

Mihăiţă Găină se numără printre semnatarii moţiunii de cenzură, alături de fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota şi senatorul Ioan Talpoş, care fusese afiliat grupului parlamentar al PSD, însă a devenit ales indepedent.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, începând cu ora 10.00.

 

Orban, mesaj pentru Dăncilă înainte de moţiune: Promisiunile în bani sau funcţii, o infracţiune

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un avertisment Vioricăi Dăncilă şi PSD să nu încerce să ofere bani sau funcţii parlamentarilor pentru a îi convinge să nu voteze moţiunea de cenzură, deoarece ar comite o infracţiune.

„Avertizez public preşedintele PSD şi negociatorii PSD că orice promisiune făcută în bani sau în funcţii către parlamentari, pentru a le schimba opţiunea politică, reprezintă o infracţiune. Ca atare, îi somăm să se abţină de la practicile cu care ne-au obişnuit. Oricum, şansele de reuşită ale acestor practici, după părerea mea, sunt egale cu zero”, a declarat luni preşedintele PNL Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Deputaţii Cornel Itu şi Horia Nasra au renunţat la PSD şi s-au alăturat grupului parlamentar Pro Europa. Anunţul va fi făcut în plenul Camerei Deputaţilor. Şi deputatul neafiliat de Olt, fost membru ALDE, Mihai Niţă, s-a alăturat aceluiaşi grup parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici