Noul ministru al Educaţiei: Am cerut Direcţiei juridice găsirea unei soluţii la cererea premierului privind doctoratul

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că a solicitat Direcţiei juridice a ministerului să găsească o soluţie legală prin care să fie rezolvată solicitarea premierului privind retragerea titlului de doctor.

240 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Educaţiei: Am cerut Direcţiei juridice găsirea unei soluţii la cererea premierului privind doctoratul

Noul ministru al Educaţiei: Am cerut Direcţiei juridice găsirea unei soluţii la cererea premierului privind doctoratul (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Astăzi (vineri - n.r.), am transmis Direcţiei juridice solicitare pentru identificarea soluţiei legale prin care se poate pune în practică solicitarea premierului, continuată de solicitarea Universităţii Bucureşti", a spus ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a spus că aşteaptă deciziile juriştilor din Ministerul Educaţiei.

Noul ministrul Educaţiei spunea joi, după ce instituţia pe care o conduce a primit solicitarea Universităţii Bucureşti de retragere a titului de doctor al lui Victor Ponta, că acordarea acestuia a fost făcută prin ordin de ministru, iar retragerea poate fi făcută "printr-un act de de aceeaşi valoare".

Universitatea Bucureşti (UB) a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care se solicită dispunerea măsurilor necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, demersul instituţiei de învăţământ superior fiind urmarea unei notificări făcute de premier.

"Vă transmitem, în anexă, notificarea primită din partea domnului Victor Ponta privind renunţarea la titlul de Doctor în Drept. Vă transmitem, de asemenea, în copie, următoarele documente: dosarul înaintat ministerului în 2003, în vederea acordării titlului de doctor; teza elaborată de domnul Victor Ponta; decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti din data de 17 iulie 2012 privind acuzaţia de plagiat; corespondenţa purtată de Universitatea din Bucureşti, cu comisiile de specialitate ale MEN, în 2012", se arată în documentul semnat de rectorul UB, Mircea Dumitru, şi adresat noului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În aceeaşi adresă, rectorul UB îl roagă pe ministru, "ţinând seama de decizia Comisiei de Etică şi de poziţia Senatului Universităţii din Bucureşti din 25 iulie 2012", să dispună "măsurile necesare în vederea retragerii titlului de Doctor în Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/15.12.2003".

Premierul Victor Ponta a arătat, într-un mesaj postat marţi pe Facebook, că a trimis o scrisoare către rectorul UB în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Ponta a precizat că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună-credinţă în argumentele sale la momentul apariţiei contestării şi nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic. Ponta a precizat că, după ce va părăsi viaţa politică, îşi doreşte să iniţieze un nou demers doctoral, "respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici