"Ştiţi, nu există nici o scuză să parchezi pe trecerea de pietoni", i-a răspuns Clotilde Armand unui cetăţean care s-a plâns că nu sunt locuri de parcare

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, a lăudat luni eforturile autorităţilor pentru că au ridicat un Ferrari parcat neregulamentar, ceea ce a iscat controverse.

4179 afișări
Imaginea articolului "Ştiţi, nu există nici o scuză să parchezi pe trecerea de pietoni", i-a răspuns Clotilde Armand unui cetăţean care s-a plâns că nu sunt locuri de parcare

Sursa Foto - Facebook, Clotilde Armand

Recent a făcut o altă postare pe pagina sa de Facebook despre continuarea programului de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe trecerile de pietoni, pe locurile rezervate persoanelor cu handicac sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, şi mai ales, a celor care blochează accesul în sptale, şcoli şi sedii administrative sau pe piste de biciclete. 

"Am văzut că postarea de ieri ridicarea autoturismului Ferrari, parcat pe trecerea de pietoni, a iscat multe discuţii în spaţiul public - un aspect bun zic eu. Continuăm să ridicăm maşinile parcate pe trecerile de pietoni, staţionate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate. Spun asta ca să nu mai existe unele comentarii. Ridicăm fiecare maşină parcată ilegal. Sigur, capacitatea actuală de ridicare a maşinilor nu este aşa cum mi-aş dori şi este subdimensionată. Dar am o veste proastă pentru şoferii care aleg să parcheze ilegal. În ultima perioadă am făcut demersuri pentru a accelera această activitate de ridicare: am extins programul de lucru pentru echipele implicate în această acţiune, pregătim alte trei autoutilitare de ridicat maşini, este nevoie de un echipament special, şi instruim şoferii pentru cursurile de macaragii. Nu vom face niciun rabat, legea trebuie respectată de toată lumea! Nesimţirea trebuie sancţionată. Iar trotuarul este pentru oameni, nu pentru maşini", a declarat edilul. 

Primarul mai adaugă că din luna mai până în prezent au fost ridicate  peste 130 de autoturisme parcate ilegal, iar suma totală încasată a fost de 54.550 lei, cu o valoare medie a încasărilor de 420 lei/maşina.

Ulterior, a criticat partidele opozante din consiliul Primăriei Sectorului 1, PNL şi PSD. 

"Înţeleg că-au trezit unii politicieni din PNL şi PSD supăraţi foc pentru că am ridicat ieri un autoturism Ferrari parcat pe trecerea de pietoni. Gest frumos! Supărarea lor însemnă că ne facem treaba cît se poate de bine. Adică facem ceea ce ei ar fi trebuit să facă de 30 de ani".

N-au lipsit criticile din partea unora dintre comentatori. O persoană s-a plâns de lipsa parcărilor din Sectorul 1. 

Clotilde Armand i-a răspuns: 

"Nu suntem exageraţi. Ştiţi, nu există nici o scuză să parchezi pe trecerea de pietoni. Iar parcările publice cu plată sunt aproape goale".

Un alt comentator i-a trimis primarului o poză cu câteva maşini parcate ilegal în parcul Floreasca, zicând: " O sa aveti ce ridica de pe aleile pietonale de langa patinoar"

Primarul a exclamat: "venim!" 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici