Olguţa Vasilescu: Băsescu cere judecătorilor să judece nu după lege, ci după ce visează el

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile făcute de către preşedintele Traian Băsescu la adresa magistraţilor sunt iresponsabile, pentru că incită la nerespectarea legii şi a hotărârilor judecătoreşti.

312 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Băsescu cere judecătorilor să judece nu după lege, ci după ce visează el

Olguţa Vasilescu: Băsescu cere judecătorilor să judece nu după lege, ci după ce visează el (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Vasilescu a afirmat că, din moment ce Curtea Constituţională a decis că diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor este constituţională doar dacă are caracter temporar şi este aplicabilă doar până la 1 ianuarie 2011, judecătorii nu ar putea da hotărâri contrare deciziei Curţii.

"Domnul Băsescu le-a cerut judecătorilor să nu judece după lege, ci după ceea ce visează el noaptea. Aşteptăm ca mâine, poimâine să se răstească şi la judecătorii CEDO. Traian Băsescu vrea să transforme judecătorii în comisari politici în slujba Guvernului. Mesajul lui Traian Băsescu este iresponsabil, pentru că face apologia încălcării statului de drept şi a Constituţiei şi instigă la nerespectarea legii şi a hotărârilor judecătoreşti", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.

Preşedintele Băsescu le-a cerut joi magistraţilor să indice şi "sursa de finanţare" atunci când dau hotărâri împotriva legilor adoptate pentru diminuarea veniturilor unor categorii de personal, precizând că, dacă aceste decizii ar fi aplicate, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici