Olguţa Vasilescu: Cer public demisia miniştrilor care nu au răspuns la interpelările parlamentarilor

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu cere demisia miniştrilor Cabinetului Boc care nu au răspuns în termen sau deloc la interpelările formulate de parlamentari, ea apreciind că sunt sute de cazuri în care membri ai Guvernului nu au oferit încă un răspuns la întrebările pe care le-au primit.

333 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Cer public demisia miniştrilor care nu au răspuns la interpelările parlamentarilor

Olguţa Vasilescu: Cer public demisia miniştrilor care nu au răspuns la interpelările parlamentarilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a solicitat Biroului Permanent al Camerei superioare a Parlamentului să "regleze" situaţia interpelărilor adresate miniştrilor care nu răspund în termenul de două săptămâni, prevăzut în actele normative, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am cerut membrilor Biroului Permanent să regleze o problemă care trenează atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor. Miniştrii sunt obligaţi, conform actelor normative în vigoare şi Constituţiei, să răspundă la o interpelare în termen de două săptămâni, însă miniştrii Cabinetului Boc au restanţe faţă de parlamentari de anul trecut", a declarat parlamentarul doljean.

Lia Olguţa Vasilescu susţine că, la rândul său, are o interpelare făcută ministrului Daniel Funeriu de la sfârşitul anului trecut, la care nu a primit încă un răspuns.

Senatorul PSD solicită demisia tuturor miniştrilor Cabinetului Boc care nu au răspuns la interpelările parlamentarilor.

"Eu am interpelare făcută din luna octombrie a anului trecut şi la care încă nu am primit răspuns. Interpelarea este făcută ministrului Educaţiei (Daniel Funeriu - n. r.). Este motivul pentru care nu mai fac interpelări. Vreau să cer public demisia miniştrilor care nu răspund la interpelările parlamentarilor pentru că încalcă nu numai Constituţia, ci şi regulamentele celor două camere", a afirmat senatorul PSD.

Întrebată câţi din miniştrii Guvernului Boc ar trebui să-şi dea demisia pentru întârzierea sau lipsa unor răspunsuri la interpelările făcute de parlamentari, Lia Olguţa Vasilescu a spus: "Toţi! Inclusiv domnul premier Emil Boc. Vreau să spun că sunt de ordinul sutelor interpelările care nu au primit răspuns".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici