Oltean: Bugetul nu acoperă promisiunile făcute de USL, Guvernul a înşelat şi a păcălit populaţia

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, spune că bugetul pe 2013 nu acoperă promisiunile făcute de USL, iar Guvernul "a înşelat şi a păcălit populaţia prin promisiuni demagogice".

326 afișări
Imaginea articolului Oltean: Bugetul nu acoperă promisiunile făcute de USL, Guvernul a înşelat şi a păcălit populaţia

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"Avem un buget care nu rezolvă problemele şi nu acoperă promisiunile făcute de USL în campania electorală, un buget care nu alocă 6 la sută pentru învăţământ, aşa cum strigau pe toate drumurile în ultimii patru ani cei de la USL, un buget care nu alocă 6 la sută pentru reforma din sănătate, aşa cum ţipau aceiaşi USL-işti de-a lungul a patru ani, un buget care are cu 26 la sută mai puţine resurse alocate investiţiilor, un buget care sacrifică creşterea economică", a afirmat Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă.

Oltean a spus că Guvernul Ponta prognoza pe 2013, în urmă cu o lună, o creştere economică de 1,6 la sută, dar aceasta a ajuns la 1,2 la sută, şi că sunt "toate şansele să nu existe creştere economică pe 2013".

"E un buget construit pe taxe şi impozite, pe biruri şi pe un segment social foarte important, care a constituit până acum baza creşterii economice, agricultorii. În sfârşit, Victor Ponta şi-a găsit domeniul din care poate să realizeze venituri pentru buget, impozitând agricultura şi fermierii. Dacă facem o analiză a creşterii economice pe 2011 şi 2012, vom constata că agricultura a fost principalul domeniu care a creat plus valoare. Iată că Victor Ponta s-a gândit că bieţii ţărani au dus-o prea bine, au acumulat prea mulţi bani şi că trebuie să fie impozitaţi, iar birurile nu sunt de nebăgat în seamă, sunt împovărătoare pentru acest segment", a spus Oltean.

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud a spus că Guvernul a înşelat populaţia.

"Actualul Guvern a înşelat, a păcălit populaţia prin promisiuni demagogice, că nu a avut măcar răbdarea să treacă câteva luni pentru ca populaţia să nu suporte chiar din ziua a doua a guvernării neajunsurile unei guvernări demagogice. PDL subliniază necesitatea, obligativitatea ca Guvernul să-şi ţină promisiunile, să vină în faţa poporului şi să majoreze salariile pentru că a promis acest lucru, să majoreze pensiile, nu cu 4 la sută pentru că încalcă legea. Legea pensiilor spune că pensiile se majorează cu rata inflaţiei, care este acum peste 5 la sută, plus cu 50 la sută din creşterea salariului mediu pe economie", a declarat Oltean.

El a adăugat că PDL cere Guvernului să stabilească salariul minim la 850 de lei, cât a promis în campania electorală, să scadă TVA la 9 la sută la produsele alimentare principale, fiindcă aşa a promis.

"Pe toate gardurile au scris 9 la sută, să stabilească cota unică diferenţiată, de 8 la sută, de 12 la sută şi de 16 la sută, să diminueze contribuţia socială cu 5 la sută fiindcă a promis şi acest lucru, să creeze locuri de muncă prin dezvoltarea investiţiilor, fiindcă a promis acest lucru Guvernul Ponta, iar prin buget investiţiile au alocaţi cu 26 la sută mai puţini bani decât anul trecut. Şi mai cerem un lucru, să diminueze cheltuiala publică pentru că a promis că nu va creşte cu un leu cheltuiala publică şi a înfiinţat ministere noi, secretariate noi şi secretari de stat cu duiumul, să aibă coerenţă şi consecvenţă în actul de guvernare", a spus Ioan Oltean.

El a mai susţinut că Guvernul îşi dezvăluie într-un mod simplu intenţiile şi în privinţa investiţiilor în autostrăzi, fragmentând CNADNR.

"Guvernul astăzi spune un lucru şi mâine face altceva. A luat CNADNR de la Ministerul Trasporturilor, de la Relu Fenechiu, şi l-a dus la marele om cu marile proiecte, la ministrul Şova, iar ieri a mai luat o bucată din CNADNR şi i-a dat-o din nou lui Fenechiu. Nu se poate. Nu poate Şova să se ocupe doar de autostrada Braşov-Budapesta-Viena, pe care noi o vrem, şi Fenechiu de Târgu Mureş-Iaşi", a spus Oltean, susţinând că situaţia "nu e de râs, că e de plâns".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici