Oltean: Guvernul Boc rămâne interimar până la alegeri

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, la RFI, că Guvernul condus de Emil Boc va rămâne interimar până după alegerile prezidenţiale, iar PSD va boicota şedinţa Birourilor Permanente de miercuri pentru ca aceasta să nu aibă loc din lipsă de cvorum.

27 afișări
Imaginea articolului Oltean: Guvernul Boc rămâne interimar până la alegeri

Oltean: Guvernul Boc rămâne interimar până la alegeri (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Personal, nu am nicio aşteptare, pentru că în mod cert şedinţa de mâine (miercuri - n.r.) a Birourilor Permanente nu se va ţine, pentru că nu va fi cvorum. Este o încercare evidentă a preşedintelui Mircea Geoană de a bloca acordarea votului de încredere al Parlamentului Guvernului Negoiţă şi de amânare a acestui demers politic până după alegerile prezidenţiale", a declarat Ioan Oltean, întrebat despre soarta Cabinetului Negoiţă.

"În aceste condiţii, Guvernul Boc va continua să-şi exercite atribuţiile constituţionale, evident, cea de a administra interesul ţării până după alegerile prezidenţiale, când cu certitudine vom fi în faţa unui nou Guvern şi probabil că atunci lucrurile vor intra într-o normalitate de mult aşteptată de către români şi de către noi toţi", a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL crede că, dacă Traian Băsescu rămâne la Cotroceni, îl va propune tot pe Liviu Negoiţă prim-ministru.

"Suntem într-o situaţie extrem de ciudată: România are în acest moment doi prim-miniştri - un prim-ministru demis, prin retragerea votului de încredere şi un prim-ministru desemnat, cu două guverne, unul pregătit să i se acorde votul de încredere, unul care a fost demis. Cu certitudine, dacă preşedintele Traian Băsescu va rămâne la Cotroceni - şi cu certitudine va rămâne la Cotroceni - Guvernul Negoiţă va trebui să vină în Parlament pentru votul de încredere, în situaţia în care evident preşedintele va menţine această propunere şi nu există nici un motiv care să ducă spre altă concluzie", a mai spus Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici